В Народното събрание избухна скандал между управляващи и опозиция по

...
В Народното събрание избухна скандал между управляващи и опозиция по
Коментари Харесай

Скандал между ГЕРБ и БСП заради новия здравен министър

В Народното събрание избухна скандал сред ръководещи и съпротива по време на гласуването за встъпване в служба на новия здравен министър Кирил Ананиев.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова съобщи, че министър председателят Бойко Борисов се крие от депутатите.

„ Защо посочихте Николай Петров за министър, откакто знаехте за инспекциите на Сметната палата”, попита Нинова от парламентарната естрада.

Николай Петров подаде оставка като здравен министър след следствие на bTV, от което стана ясно, че с публични поръчки е облагодетелствал свои близки.

„ Ето още един детайл на лицето на ГЕРБ. За вас, сътрудници, спорът на ползи, облагодетелстването от власт, нямат никакво значение”, добави Нинова.

Тя добави, че Борисов редовно нарушава Конституцията и законите на страната, защото нов министър би трябвало да се показа от министър-председателя, който даже не бил в залата.

Междувременно ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев съобщи, че може да в профил Нинова от повече от едно съвещанието въз основа на правилника на Народно събрание, в който е записано, че поради засегнатост против депутат, министерски съвет, президент, вицепрезидент и други

Той добави, че ще изгледа първо записите на съвещанието и тогава ще реши дали да предприеме тази мярка.

Думите на Нинова не останаха без отговор от ръководещите.

„ Да наричате премиера страхливец е смехотворно, вие не можете да дисциплинирате депутатите си, които наскърбяват българските граждани”, съобщи водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор, имайки поради Иво Христов и изявлението му, че „ 80% от българите са дебилни”.

„ Когато имате боязън във вашата парламентарна група да взимате ясни политически решения за това дали един депутат наскърбява българските жители, това е боязън. Когато вие толерирате ваши претенденти за народни представители в студиото да се отнасят с пренебрежение към хората, които са репресирани то комунизма, това е боязън. Не можете да вземете никакво ясно, аргументирано, политическо решение, с цел да се разграничавате от тези неща”, разяснява от Цветанов.

Той стигна и доста по-далеч, определяйки Иво Христов като антиевропеец, както и партията му.

„ Вие самите и вашата ПГ желаете да излезем от ЕС”, съобщи Цветанов.

Депутатите към момента не са дали своят вот встъпването в служба на новия здравен министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР