На 23 и 24 май сухопътни, военноморски, военновъздушни и ракетни

...
На 23 и 24 май сухопътни, военноморски, военновъздушни и ракетни
Коментари Харесай

Всяка провокация на тайванските сепаратисти ще бъде посрещната с контрамерки

На 23 и 24 май сухопътни, военноморски, военновъздушни и ракетни елементи на Китайската народноосвободителна войска (КНОА) организират обучение към остров Тайван под кодовото название „ Меч-2024А “. Тяхната цел е да тестват боеспособността при положение на действителни бойни дейности, свързани със взаимно наблюдаване по море и въздух, определяне на повсеместен надзор над бойното поле и прецизни удари по основни обекти.

Ученията са оневинен ход от страна на Пекин за отбрана на националния му суверенитет и териториална целокупност, и съставляват съществено предизвестие към сепаратистите, стремящи се към самостоятелност на Тайван, и към непознатите сили, намесващи се в тайванския въпрос.

В речта при встъпването си в служба на 20 май новият тайвански водач Лай Циндъ съобщи, че е „ зает с постигането на практическа самостоятелност на Тайван “, с което насочи сериозна провокация към правилото за „ един Китай “, подкопаваща мира и стабилността в района на Тайванския пролив. Нещо повече, той показва изцяло твърдия си блян да отдели Тайван от Китай и да накърни връзките сред двата бряга. В отговор на неговото сепаратистко държание континенталната част на Китай отвърна с нужните и законни контрамерки.

Тайван е неразделна част от територията на Китай от антични времена, по този начин както хората от двата бряга на протока са част от китайската нация. Това трансформира Тайван в най-същностния въпрос, обвързван с китайските национални ползи.

Тайванските управляващи, отпред с Демократичната прогресивна партия, и обвързваните с тях задграничните сили би трябвало неотложно да прекратят рисковите си провокации. Никой не трябва да подценява решимостта, волята и способността на континенталната част на Китай и на сънародниците от двата бряга да пазят националния суверенитет и териториалната целокупност.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед22680Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед39234Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед20610Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед13845Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед15379Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118638Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79703„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР