Полина Ставрева – Костадинова е завършила средното си образование в

...
Полина Ставрева – Костадинова е завършила средното си образование в
Коментари Харесай

Полина Ставрева – Костадинова от „Възраждане“: Социалната политика в България и имат нужда от пълен рестарт

Полина Ставрева – Костадинова е приключила междинното си обучение в Математическа гимназия - Варна, а висшето си обучение в Софийски университет. 

Защитава Общински народен съвет " Доктор " през 2004 в региона на  специалната педагогика; специалист по детски и фамилни политики и обществена работа; с опит на управителни позиции в междинното обучение и в обществените дейности; има изявления и участия в интернационалните научни конгреси.

Демографският разгром в България се дължи на плануван развой на разграждане на фамилните полезности и политика на неглижиране на всеобщите обществени проблеми. България изчезва с по 100 000 души на година и този развой може да бъде овладян и спрян единствено с целенасочена демографска, обществена и просветителна политика на опциите. Ние от „ Възраждане “ споделяме, че повече по този начин не може!



Това разяснява Павлина Ставрева – Костадинова, претендент за депутат от листата на „ Възраждане “ в 3 МИР – Варна. 

Тя уточни, че в региона на обществената политика и образованието локалните и националните политики са непосредствено свързани посредством осъществяване на ограниченията, заложени в националния бюджет и бюджетите на общините. 

Социалната и просветителната сфери са „ бюджетни “, което ги прави и най-уязвими от към придирчивост към качеството на осъществяването. От друга страна, законово регламентирани пречки пречат за възстановяване качеството на живот на българските жители.

Три от най-належащите проблеми, които би трябвало да намерят неотложно своето решение, са:

Милиарди от националния бюджет се наливат всяка година в обществени услуги без забележим резултат върху качеството на живот на българското семейство. Деца се извеждат от биологичните им фамилии, единствено тъй като родителите им страдат от беднотия и нищета;

Учениците с нарушавания в способността за учене, в това число такива без статут на възпитаници със специфични просветителни потребности (СОП), не получават действителна просветителна и личностна поддръжка. Хиляди часове на хартия се равняват на нула часове на действителна подкрепа;

Лицата с най-тежки увреждания, които са и изцяло безпомощни, живеят по законово свързан метод под линията на беднотия и са постоянно забравени и захвърлени от властимащите.

Българските фамилии имат конституционно право на поддръжка от страната при полагане на грижите за децата си, а децата имат право на качествено обучение. 

Повече по този начин не може!

Според Полина Ставрева, бърза мярка, само че и като част от дълготрайна стратегия- би трябвало да се подтиква виновното родителство. Трябва да се вкара фамилно подоходно облагане. Да се даде идеологически отпор на хедонизма и да се поощрят младежите да основават фамилии в подобаваща възраст.

Решенията на тези най-наболели проблеми, които „ Възраждане “ ще извърши, са:

1. Поредица от промени в закона за бюджета, закона за обществено подкрепяне, закона за фамилните помощи за деца и закона за обществените услуги ще доведат до това средствата от бюджета за обществени действия предпочитано и, най-важното, непосредствено ще се насочват за поддръжка на фамилиите

2. Диференциране на просветителните стратегии съгласно входното равнище, опциите и потребностите на обучаемите. Внедряване на организация, при която даже в дребните учебни заведения учениците ще могат да получават познания в друг размер и от разнообразни области, съгласно личните си  интереси и желания. 

3. Лицата над 18 години с тежки и голям брой увреждания, които се отглеждат от фамилиите си, получават непрекъснат статут на лица, имащи право на средномесечен за страната приход на разположение от домакинство, без значение, че нямат принос към осигурителната система. Това ще даде опция на остаряващите им родители умерено да се грижат за порасналите си деца без да изпадат с непрекъснат недостиг и премеждия от беднотия  и мизерия!

Възраждане е с номер 12 в бюлетината!
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР