В началото на тази година, Lucid си постави цел за

...
В началото на тази година, Lucid си постави цел за
Коментари Харесай

Lucid разочарова клиентите си за втори пореден път

В началото на тази година, Lucid си сложи цел за производството на 20 хиляди автомобила през 2022 година, само че малко по-късно калифорнийската компания понижи тази численост до към 13 хиляди автомобила. Сега, малко след средата на годината, марката разкри, че чака да създаде сред 6 и 7 хиляди коли до края на календарната година.



В допълнение на това, първокласният бранд разгласи, че ще увеличи цените си с 10% за единствения модел, който сега продава. През последните три месеца компанията е доставила едвам 679 коли и изпитва огромни загуби. Към момента от Lucid се хвалят с над 37 хиляди поръчки, които би трябвало да донесат продажби на стойност от над 3 милиарда евро, които да оказват помощ с „ изплуването “ след загубите от над 4.5 милиарда евро през миналата година.



“ Нашите модифицирани насоки за произвеждане отразяват изключителните провокации за доставки на съставни елементи и логистиката, с които се сблъскахме” казаа в изказване Питър Роулинсън, изпълнителен шеф на Lucid.

“ Идентифицирахме главните усложнения и подхващаме ограничения, като вкарваме вътрешни логистични интервенции, наемаме основни позиции към изпълнителния екип и преструктурираме нашата логистична и индустриална организация. Продължаваме да следим мощно търсене на нашите транспортни средства с над 37 000 поръчки от клиенти и оставам убеден, че ще преодолеем тези краткосрочни провокации. ”

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР