Канада обяви, че дава 76 милиона канадски долара (51,6 милиона

...
Канада обяви, че дава 76 милиона канадски долара (51,6 милиона
Коментари Харесай

Канада дава милиони за противовъздушната отбрана на Украйна

Канада разгласи, че дава 76 милиона канадски $ (51,6 милиона евро), с цел да способства за финансирането на системите за противовъздушна защита, които Германия желае да даде на Украйна, съобщи Франс прес.

" Тази инвестиция ще помогне на Украйна да се пази против бруталните офанзиви, които унищожиха лечебни заведения, електроцентрали и жилищни здания и убиха хиляди почтени украинци ", съобщи канадският министър на защитата Бил Блеър по време на взаимна конференция с немския министър на защитата, който е на посещаване в Канада.

Писториус от своя страна разясни, че противоракетни системи " Ирис-Т " ще бъдат доставени на Киев в идните седмици. " Нямаме време за губене ", добави той, предава Българска телеграфна агенция. 

Миналия месец Германия прикани съдружниците си да се снабдят и да финансират повече системите за противовъздушна защитата, които Киев желае, в миг в който Русия продължава да нападна украинската инфраструктура. 

Инициативата на Германия идва в миг, в който Чехия сложи началото на стратегия за финансиране на закупуването на муниции за Украйна.

В края на април Вашингтон насърчи страните, притежаващи ракетни системи " Пейтриът " да ги дарят на Украйна.

Русия стартира през днешния ден сухопътна атака в Харковска област, в Североизточна Украйна, където не е имало сходни офанзиви от изтеглянето на силите на Кремъл през есента на 2022 година, когато украинските сили предприреха контраатака там, отбелязва Франс прес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР