В музея Прадо“ в Мадрид ще бъде показана новооткрита картина

...
В музея Прадо“ в Мадрид ще бъде показана новооткрита картина
Коментари Харесай

Новооткрита творба на Караваджо представя музеят „Прадо“

В музея „ Прадо “ в Мадрид ще бъде показана новооткрита картина на фамозния художник от XVII век Караваджо.
Озаглавена Ecce Homoразкривасценакак римският шеф Пилат Понтийски показва Христос пред народа. Тяе една от едвам 60известни произведения на италианския занаятчия - само че тя съвсем е убягнала от вниманието на експертите в сферата, защото в началото е била приписана на по-неопитен художник.

През 2021 година тя е изтеглена от продажба по разпореждане на испанското държавно управление, часове преди да бъде продадена на търг с начална цена 1500 евро.

Днес - три години след тази решителна интервенция на Мадрид, творбата се излага за първи път, откогато е доказан същинският ѝ статут.
По-рано този месец от Прадо обявиха, че картината е „ без подозрение шедьовър на Караваджо “, наричайки я „ едно от най-големите открития в историята на изкуството “.
Караваджо, който умира през 1610 година на 38-годишна възраст, е прочут с трагичното потребление на светлината и сянката, с цел да придаде бездънен психически натурализъм на сцените на принуждение, които нормално изобразява.

Смята се, че „ Ecce Homo “ е принадлежала на частната сбирка на испанския крал Филип IV, преди да бъде изложена в жилищата на сина му Карл II. Картинатасе появява още веднъж в Мадрид през април 2021 година, когато е разказана като артикул на художник, принадлежащ към кръга на испанския художник от XVII в. Хосе де Рибера.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР