В много случаи обаче така желаното забременяване не настъпва не

...
В много случаи обаче така желаното забременяване не настъпва не
Коментари Харесай

Билки при безплодие - II

В доста случаи обаче по този начин мечтаното зачеване не настава не поради дефицита на избрани хормони, а заради прекомерно високото им равнище. Например пролактинът, които има съществена роля за лактацията при кърмачките, през останалите интервали на живота на дамата би трябвало да бъде в ниски граници, тъй като подтиска съзряването на фоликулите и оттова води до неплодородие. Знае се, че този хормон е в противоположна връзка с прогестерона и естрогена, по тази причина билките, които подтикват производството им, водят до нормализиране на хормоналния декор. В този случай още веднъж се предлага банкет на Витекс Агнус по време на целия мендтруален цикъл и салвия или алена детелина през първите 14 дни.

Друго затруднение по пътя към зачеването е нарасналият тестостерон при дамите. Този типично мъжки хормон пречи на естествената функционалност на яйчниците и води до неточен цикъл и липса на овулация. В взаимозависимост от степента на хормонално нарушаване нарасналият тестостерон може да бъде поправен с чай от джоджен. Тази билка с изключение на, че понижава синтеза на мъжкия хормон, подтиква производството на естрадиол, фоликуко-стимулиращ и лутеинизиращ, нужни за сполучливата овулация.

При тънка маточна лигавица
В някои случаи оплодената яйцеклетка не съумява да се вгради в маточната стена, поради доста тъничък ендометриум и по-късно се изхвърля с месечното кръвотечение, а дамата даже не подозира, че е била бременна. Донякъде симптом на този проблем е оскъдната менструация, само че точна диагноза може да се сложи с ултразвуково проучване.

Какво може да помогне? Чаят от малинови листа. Запарката би трябвало да пие всекидневно от 1 до 14-ия ден на цикъла и да се спре до идната менструация, тъй като при настъпила бременност може да аргументи маточни контракции. При постоянна приложимост се следи значително удебеляване на ендометриума.

Хронични възпаления на яйчниците и маточните тръби
Докато острите възпаления на вътрешните полови органи се лекуват сполучливо с антибиотици, то към този момент хронифизиралите мъчно се повлияват от лекарства. В този случай още веднъж на помощ идват билките. Най-силно противовъзпалително деяние имат блатният тъжник и белият равнец. Добре е да се употребяват в композиция, а чаят подготвен от тях има и доста прелестен усет. Като допълваща лекуването може да употребява една от следните билки – коприва, борови връхчета, полски хвощ, живовляк или жълт кантарион. Последното растение с изключение на противовъзпалително деяние, има и натурален успокоителен резултат върху нервната система. А това може да е разковничето в случаите на необяснимо (най-често психологическо) неплодородие.

Основни правила при лекуването с билки

Билките работят постепенно и ще ви би трябвало самообладание и неизменност. Повечето билки демонстрират резултата си след един месец от началото на лекуването.

Както преди да започнете да пиете билката, по този начин и по време на използването, следете равнището на хормоните си. Така ще разберете далли лекуването има мечтаният резултат.

Информирайте се за всички показания и противопоказания на съответната билка.

Не използвайте билки богати на фитохормони в композиция с хормонални лекарства.

Внимавайте, какви медикаменти употребявате при банални неразположения и болки. Някои лекарства, като да вземем за пример нестероидните противовъзпалителни средства, подтискат овулацията и пречат на лекуването.

Продължава: Билки при безплодие
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР