Почвата под краката на лидерите на Европейския съюз се размести,

...
Почвата под краката на лидерите на Европейския съюз се размести,
Коментари Харесай

Европейският парламент на кръстопът, докато десните партии триумфират на гласуването за ЕС

Почвата под краката на водачите на Европейския съюз се размести, откакто гласуването в 27-членния блок докара до явен завой надясно в Европейския парламент, разлюляване на държавните управления в държавите-членки и оставяне на главните групи на кръстопът.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен завоюва победа, откакто нейната дясноцентристка Европейска национална партия (ЕНП) резервира най-вече места от която и да е обособена група в законодателния орган.

Но същото направиха и крайнодесни, евроскептични и популистки партии, в това число Националното заседание на Марин льо Пен, чийто успех провокира неочакван апел от френския президент Еманюел Макрон за предварителни избори.

Съкрушителният удар, нанесен върху либералите във Франция и Зелените в Германия, наподобява ще направи по-трудно за мейнстрийм центристки алианс да дефинира курса на Европа за идващите пет години, компрометирайки основни планове на Европейски Съюз, в това число Зелената договорка, споделиха анализатори...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР