В министерствата се прекратяват договорите на пенсионерите в централната администрация

...
В министерствата се прекратяват договорите на пенсионерите в централната администрация
Коментари Харесай

Прекратяват договорите на пенсионерите в централната администрация

В министерствата се приключват договорите на пенсионерите в централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет към ведомството.

И през днешния ден тече всеобщо освобождение на чиновниците, навършили пенсионна възраст в Министерство на външните работи и други министерства.

Провеждат се диалози, осведоми. Още предходната година вицепремиерът Асен Василев сподели, че ще бъдат съкратени 30 000 служители. Близо една трета от тях са пенсионерите.

Малко преди Коледа в Министерския съвет се взеха решения, в които бяха гласувани няколко милиона лв. за обезщетение на уволнените.
 
Освобождаването на пенсионери тече по всички етажи и структури на администрацията - в превоза, енергетиката, стопанската система, земеделието, екологията и даже в общественото министерство. Освобождаването на пенсионерите на държавна работа е част от проекта на " Продължаваме промяната ".

В министерствата се приключват договорите на пенсионерите в централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет към ведомството. Всички чиновници по служебно и трудово правно отношение, които са придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст към 1 декември 2021 година, както и тези, които към този момент са пенсионери, само че досега не престават да работят, ще бъдат съкратени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР