В медиите се появиха спекулации за напрежението между членовете на

...
В медиите се появиха спекулации за напрежението между членовете на
Коментари Харесай

Любовни междубратски раздори в кралското семейство на Дания

В медиите се появиха спекулации за напрежението сред членовете на датското кралско семейство. Испанското издание Vanitatis El Confidencial, последвано от Daily Mail, твърди, че 53-годишният принц Йоахим е влюбен в брачната половинка на брат си, 54-годишният престолонаследник принц Фредерик.

Миналата седмица датската кралица Маргрете разгласи решението да лиши внуците си от кралски трофеи, става дума обаче тъкмо за децата на Йоахим. От 1 януари 2023 година синовете и дъщерята на Йоаким ще станат графове и графини и ще имат купите „ Тяхно превъзходителство “, а не „ Негово или нейно кралско височество “.

Принц Йоахим обществено разкритикува дейностите на майка си и сподели, че дребната му щерка към този момент е потърпевша от сходно решение - тя била дразнена в учебно заведение, тъй като към този момент не е принцеса. Йоахим също се оплака, че е научил за тази вест единствено пет дни преди общественото й обявяване.

Освен това принцът и 46-годишната му брачна половинка принцеса Мари признаха, че имат сложни връзки с престолонаследника принц Фредерик и брачната половинка му Мери. Според Vanitatis El Confidencial принцовете в действителност не се схващат отдавна, а повода за спора е увлечението на Йоахим по дамата на брат му. Твърди се, че на един от светските приеми той даже я е тормозил. Най-малкият наследник на кралица Маргрете очевидно бил пийнал, когато се опитал да целуне дамата на брат си по устните. Тя го отклонила с индиферентна усмивка, само че принцеса Мари видяла всичко, написа испанското издание.

Малко след сватбата на Фредерик през 2004 година датските таблоиди към този момент клюкарстваха за тайната обич на Йоахим към дамата на брат му. През 2007 година Йоахим разгласи годежа си с момиче от Франция със същото име и доста сходен външен тип, напомня се в обявата.

Там се споделя още, че кралица Маргрете е полагала старания да спре разпространението на клюки за проблеми в фамилията – даже е провела „ видимо непланирани взаимни излизания “ на Мари и Мери.

Редакторите на английския портал MailOnline се обърнаха към пресслужбата на датското кралско семейство за коментар по отношение на цялата история, само че към този момент не са получили отговор.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР