В Конституцията на България няма ротация. Механизмът минава през оставка

...
В Конституцията на България няма ротация. Механизмът минава през оставка
Коментари Харесай

Антон Кутев: Ротацията ще се случи, но по правилата на Борисов

В Конституцията на България няма ротация. Механизмът минава през оставка на държавното управление. Според мен президентът няма да бави процедурата и незабавно ще връчи на първата политическа мощ мандат. Това сподели някогашният представител на служебните държавни управления Антон Кутев в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Ротацията съгласно него ще се случи, само че по разпоредбите на Борисов, защото той носи мандата. „ Те няма да рискуват този път да саботират Борисов и да влязат във въртележката, тъй като тогава ще отидат на избори.

Според него разногласието сред ръководещите за поста на външен министър е спор за надделяване на партиите една над друга. В случая с този спор евентуално ще надделее ГЕРБ, добави Кутев.

Дали президентът има намерение да прави личен политически план ще разгласи самият той, съобщи някогашният представител на служебния кабинет. „ Но ви подсигурявам, че на 3 март няма да има партия „ Трети март ", зад която стои президентът ", разяснява той.

По думите му политиката, която Движение за права и свободи е водила през последните 35 години, радикално се разграничава от риториката на Делян Пеевски.

Това, което сега партиите оферират, изрично се разграничава от това, което желаят хората, което значи, че опция ще се появи рано или късно. „ Най-вероятно е президентът да се направи политически план. Това не значи, че през тази година няма да забележим няколко нови политически плана, някои от които евентуално сполучливи. Разрухата на тази партийна система, която виждаме, е неизбежна. Огромна част от тези партии, в случай че в този момент се явят още веднъж на избори, най-вероятно няма да влязат ", разяснява Кутев.

Според него вероятността Българска социалистическа партия да не изпрати свои евродепутати в Европарламента е доста огромна.

Българска национална телевизия, „ Денят стартира с Георги Любенов "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР