В изявление на живо Христо Иванов направи обобщение на събитията

...
В изявление на живо Христо Иванов направи обобщение на събитията
Коментари Харесай

Христо Иванов: Протестът трябва да продължи. Всички на митинг! |

В изказване онлайн Христо Иванов направи резюме на събитията досега от протестния ден. Той дефинира митинга като най-големия, случил се в работно време за последните години и прикани жителите да не се отхвърлят:

“Протестът би трябвало да продължи. Това е битка на волите - волята на ръководещите да стоят до последно против волята на жителите да отстоят свободата си. ”

Иванов акцентира, че Борисов да не подава оставка, с цел да обезпечи опция на Движение за права и свободи да усвоява фондове до последно. Той разяснява и изказването на Мустафа Карадайъ:

“Карадайъ на процедура разгласи проформа фактурата на това, което считат да инкасират от политическото време, което желаят да откраднат от нас. Те крадат политическо време, с цел да го трансфорат в пари. И след това да трансфорат тези пари в медийна агитация, в подкупи. ”

Съпредседателят на " Демократична България "  коментира неуспеха на Борисов да свика Велико народно събрание и да внесе за разглеждане плана си за нова конституция. 

“Борисов е пленник на Движение за права и свободи. А Движение за права и свободи даже не желаят да му обезпечат вероятното възпитание и вероятното пояснение, че ще пишат нова конституция и ще свикат Велико народно събрание. Тези хора го употребяват и ще го изхвърлят и го унижават обществено, като му отхвърлят поддръжка за неговата безусловно несъстоятелна поръчка за Велико народно събрание, тъй като знаят, че по този начин или другояче той ще им обезпечи това време, даже и с цената на неуспеха на личната си партия и тоталната си политическа дискредитация - той ще им обезпечи това време, тъй като го държат с Гешев. ”

Иванов означи, че Гешев е бил най-неспоменаваното име през днешния ден в Парламента и акцентира, че не трябва да забравяме, че сме тук за две оставки - на Борисов и на Гешев, които са единствено стъпка от пътя.

“Трудното стартира след това - не би трябвало да позволим, както стана 2013 година да си тръгне Орешарски или Борисов, а да остане Пеевски, да си тръгне Гешев, а да остане Пеевски. ”

Като огромната задача на българската държавност отсам нататък той дефинира изчегъртването на Пеевски като лице на модела на завземане на страната.

“Демократична България има доста ясна и съответна стратегия - институция по институция, скица по скица, спекулация по спекулация - по какъв начин този модел да бъде изчегъртан. ” - безапелационен беше Иванов и добави, че нито една друга политическа мощ не е повдигнала този въпрос през днешния ден нито в Парламента, нито обществено.

“Когато Бойко Борисов наглее да изяснява кой чия маша бил, аз желая да му кажа нещо напълно просто: Бойко, ти не си маша, ти си тоалетна хартия, с която те сега считат да си обезпечат комфорта да откраднат следващите пари на българския и на европейския поданик и да си финансират презареждането на схемите. ”

Съпредседателят на Демократична България напомни, че от обединяването единствени приказват с имена и с конкретика.

“Ние споделяме Доган. Ние споделяме Пеевски. Ние споделяме Златев. Казваме Булгартабак. Казваме Лукойл и ще продължим с тези разкрития, тъй като това е нашата политика - почтено, с ясна поръчка, с имена, с конкретика и с ясна политическа стратегия за изчегъртването на този модел. ”

Христо Иванов приключи изявлението си с апел към жителите да се включат всеобщо в митинга.  “Пътят минава през площада. Затова - всички на протест! ", прикани той. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР