В историческата провинция Гасковия в югозападна Франция се продава исторически

...
В историческата провинция Гасковия в югозападна Франция се продава исторически
Коментари Харесай

Продават замъка на дАртанян

В историческата провинция Гасковия в югозападна Франция се продава исторически парцел. Става дума за имението Château Castelmore, което е служило като фамилен дом на мускетаря д'Артанян. Офертната цена е 2.5 млн. EUR.

Разгънатата застроена повърхност на едно от най-красивите имения в региона Жер е 700 кв.м. Към двуетажната сграда има и 155 хектара земя половината, от които са горски масиви. Бъдещият притежател също по този начин ще има и конюшня, икономически постройки и две пространства за посетители. Някои детайли от парцела са оповестени за исторически монументи.

д'Артанян е живял в имението до 20-тата си годишнина, когато напуща родния дом, с цел да стане капитан на пехотата на мускетарите на Людвиг XIV. Истинското име на д'Артанян е Шарл де Бац. Роден е в Кастелмора през 1615 година По-късно той приема името на д'Артанян, а кралят му подарява земя за честност към него. Подаръкът е бил изработен при ангажимента, че ще служи при нужда. След това е увековечен в романа на Александър Дюма „ Тримата мускетари “.

В момента имението е оповестено за продажба от сегашният притежател – Ив Мари Риспа, президент на департамента Жер. Имението е негово през последните няколко десетилетия и след гибелта му е унаследено от неговата спътница в живота Жанин Еспие.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР