В Хонконг папараци успяха да снимат най-новата лимузина Hongqi, предназначена

...
В Хонконг папараци успяха да снимат най-новата лимузина Hongqi, предназначена
Коментари Харесай

Нов, свръхлуксозен седан за китайските власти

В Хонконг папараци съумяха да снимат най-новата лимузина Hongqi, предопределена за първите лица на китайското държавно управление. Четиривратата лимузина е с заводски код N701 и евентуално ще размени седана L7. Преди това тази кола бе засичана от фотошпиони единствено в камуфлаж, само че в този момент се твърди, че китайският президент Си Дзинпин и брачната половинка му са се придвижвали с нея.

Новата кола ще се създава в количество от пет екземпляра годишно и няма да бъде предопределена за елементарните купувачи. Преди няколко години китайската марка Hongqi раздели линията си на четири фамилии. Автомобилите за шерване и такситата бяха обозначени с буквата Q, всеобщият сегмент - с H, а спортните коли бяха разпознати като S-серия.

Най-луксозни и скъпи са моделите с показател L, предопределени за партийния хайлайф на страната. Такива коли могат да бъдат открити единствено в държавния гараж на КНР, макар че най-малкия седан L5 към момента може да бъде закупен.
`Нов,

През 2018 година китайският водач Си Дзинпин стартира да употребява седан с заводски код N501. Това е кола от новото семейство на марката, което е нещо като временен модел сред ретро колите от L-серията и колите Hongqi, с дизайн на някогашния стилист на Rolls-Royce Джайлс Тейлър.

Сега в Хонконг е снимана друга кола - стреч лимузина с показател N701. От фотосите е видно, че автомобилът резервира всички атрибути на своя предходник - банер на предния похлупак и лога със златен слънчоглед - само че е трансформиран в духа на най-новите модели Hongqi.

По предварителна информация N701 има самоносеща каросерия (L-автомобилите са на рама), оборудван е с 4.0-литров V8 турбо мотор и осемстепенен автоматик. Седанът ще се сглобява ръчно част по част, като от завода ще излизат не повече от пет автомобила годишно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР