В Габрово тази вечер от 18:00 ч. започва традиционният карнавал

...
В Габрово тази вечер от 18:00 ч. започва традиционният карнавал
Коментари Харесай

Невероятно представление на въздушни танцьори открива карнавала в Габрово

В Габрово довечера от 18:00 ч. стартира обичайният карнавал на хумора и сатирата. Тази година мотото му е „ маски долу " и в действителност маските би трябвало да са свалени. Защото атракциите, които чакат посетителите би трябвало да се гледат с необятно отворени очи. Венда от тях е осъществяването на въздушните танцьори от Бандалууп.

Те имат ексцентрично чувство за сцена. Използват за соите изяви фасадите на здания. В хореографията им професионалното око ще открие комбиниране на скално катерене и модерния танц. Резултатът е хубост, която на моменти чак стопира дъха.

„ Голямото предизвикателство е, че всяка постройка е друга. Трябва да се вземе поради архитектурата, ти къде си и къде е сътрудникът ти, особеното сцепление при стъпване по другите повърхности. Трябва да се съобразим с времето -дали ще има вятър или не”, разкрива Кортни от Бандалууп.

„ Трябва да усещаме постройката, да я познаваме, да ни бъде другар. Това е като прегръдка с обичан човек. А сред нас, до момента в който сме горе, би трябвало да има огромно доверие. Това е цялата тайна”, добавя балерината.

Кортни и Роил са част от още седем танцьори в Бандалууп. Има общо 25 души, които се грижат за тяхната сигурност, връзка и осъществяването им, до момента в който те са във въздуха.

Тази вечер от 18:00 ч. недокосващите земята актьори ще пленят публиката в Габрово с магията на въздушния танц. Както постоянно, „ сцената " им е постройка - този път високата 40 -метрова кула на Общината в центъра на града.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР