Френският президент Еманюел Макрон днес заяви, че е готов да

...
Френският президент Еманюел Макрон днес заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Макрон би дебатирал с крайнодясната Льо Пен преди вота за Европарламент

Френският президент Еманюел Макрон през днешния ден съобщи, че е подготвен да дебатира с Марин льо Пен преди европейските избори на 9 юни, като уточни, че част от ориста на Франция е залогът на тези избори, съобщи Ройтерс.

Евроскептичната партия " Национален общ брой " (НС/RN) на Льо Пен води в изследването на публичното мнение с голяма преднина, с цели 33% от гласовете, или към два пъти повече от прогнозите за центристката, проевропейска  партия на Макрон.

" Скъпи мои сънародници, събудете се, погледнете деликатно кои са те ", сподели Макрон в изявление за вестник " Паризиен ",  имайки поради Народно събрание.

" Готов съм да дебатирам с госпожа Льо Пен ", съобщи Макрон. " Топката е в нейната половина. "

Льо Пен незабавно съобщи в обществената мрежа " Екс ",   че тя е подготвена да дебатира, само че единствено при изискване, че Макрон се съгласи да подаде оставка или да свика предварителни парламентарни избори, в случай че неговата партия загуби на 9 юни - за което той няма да има причина да се съгласи, показва Ройтерс.

Макрон победи Льо Пен в два балотажа на президентските избори, през 2017 година и 2022 година, само че от този момент нейната известност продължава да пораства. Макрон не може да се кандидатира за трети мандат и изборите за Европейски Съюз се преглеждат частично като барометър за известността на партиите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР