В рамките на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО,

...
В рамките на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО,
Коментари Харесай

Министър Запрянов: Оставаме изцяло ангажирани с военната помощ за Украйна

В рамките на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в София, министърът на защитата Атанас Запрянов се срещна през днешния ден, 25 май, с парламентарна делегация от Върховната рада на Украйна.

По време на диалозите министър Запрянов удостовери уговорката на страната ни за подсилване на съдействието с Украйна и за продължение на поддръжката на страната да пази правото си на независимост и самостоятелност , независимо да избира личните си гаранции за сигурност и да се развива като суверенна нация.

„ Последователната и твърда поддръжка на Република България за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници, остава непроменена “, съобщи министърът на защитата. Той акцентира, че бъдещето на Украйна е в основата на европейската архитектура за сигурност и в границите на НАТО и българската помощ ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо. „ България остава напълно ангажирана да оказва военна и военно-техническа помощ за Украйна и този развой ще продължи на основа на признатите от Народното събрание решения “.

В срещата участваха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на защитата Радостин Илиев .

От 25 до 27 май България е хазаин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО . Близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации вземат участие в този конгрес.

Участниците разискват основни тематики от дневния ред на евроатлантическата защита и сигурност с фокус върху поддръжката за Украйна и целите на идната през юли среща на върха на НАТО във Вашингтон.

Увеличава се броят на делата против фирмите за бързи заеми в България

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР