В Габрово полицията и жандармерията усилиха присъствието си, след междусъседско

...
В Габрово полицията и жандармерията усилиха присъствието си, след междусъседско
Коментари Харесай

Заради поредно ромско безчинство Габрово е под полицейска блокада

В Габрово полицията и жандармерията усилиха наличието си, след междусъседско сдърпване с присъединяване на роми. За случая стана известно от обществените мрежи, където се споделят и апели за митинг.

Спречкването сред двамата съседи, на 14 и на 43 години, е на междуличностна основа и с чисто битов темперамент, показват от Полицията в Габрово и приканват жителите на града да не се поддават на целенасочени провокации.

За случая от ранния следобяд през днешния ден, от дирекцията на Министерство на вътрешните работи осведомят, че 43-годишният участник в спречкването предизвикал малолетното момче, като двамата си разменили по един удар с ръка.

В разследване на това мъжът е с незадълбочено пострадване в региона на лицето и с лек кръвоизлив.
Преди полицията да оповести тази информация, за случая стана известно от обществената мрежа, където съседи на потърпевшия разказват тревожни условия, прецизира БНР.

Публикацията провокира голям брой мнения и споделяния в мрежата, както и апели за митинг като този преди две години, когато роми нанесоха побой на продавач в денонощен магазин.

Скандалът сред ромите, разиграл се на ул. “Николаевска “ в Габрово, безусловно взриви обществената мрежа.

В локални фейсбук групи през днешния ден, 16 април, бяха оповестени фотоси, показващи мъж с окървавено лице. Фотосите бяха съпроводени с коментар на създателя им, което незабавно породи лавина от мнения, правещи аналог с митингите през 2019 година.

От пресцентъра на полицията оповестиха повече информация към случая. Сигналът за зародил скандал на ул. „ Николаевска “ 174 в Габрово е бил подаден посредством незабавния телефон 112, към 13.25 часа.

Изпратеният на място автопатрулен екип открил две лица на 14 и 43 години, които били живущи на същата улица.

При изясняване на фактическата конюнктура и двамата декларирали, че не желаят вземането на отношение от страна на полицията, все пак и двамата били отведени в районното ръководство, като при осъществената инспекция била изяснена фактическата конюнктура.

От обясненията им станало очевидно, че сред двамата съществувал спор, датиращ обратно във времето, който довел до замяна на по един удар с ръка, което било предизвикано от 43-годишния.

В резултат лицето – основател получил незадълбочено пострадване в региона на скулата на дясното око, съпроводено с лек кръвоизлив. На същия била осъществена инспекция за приложимост на алкохол, като регистрираният резултат бил позитивен.

От двете лица били снети подробни сведения, а по случая е формирана кореспонденция по разказа на РУ-Габрово, като е известена Районната прокуратура в Габрово.

През 2019 година Габрово още веднъж бе под засилено полицейско наличие и то отново поради цигански безчинства. Тогава се появи кошмарно видео, което сподели по какъв начин трима роми млатят продавач в магазин цели 8 минути.

Ето го и него:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР