Актуалният шампион в MotoGP Франческо Баная от Италия с Ducati

...
Актуалният шампион в MotoGP Франческо Баная от Италия с Ducati
Коментари Харесай

Франческо Баная спечели за трети пореден път Гран при на Испания

Актуалният първенец в MotoGP Франческо Баная от Италия с Ducati Lenovo завоюва за трети следващ път Гран при на Испания. Така италианският водач редуцира разликата във краткотрайното класиране от водача Хорхе Мартин от Испания, откакто водачът на Pramac Racing отпадна от надпреварата, откакто поведе първоначално му.

На второ място на пистата в Херес зае шесткратният международен първенец Марк Маркес от Испания с Gresini Racing, а трети остана италианецът Марко Бедзеки с VR46 Racing.

Баная започва от трета линия на седмо място, само че още по време на първата обиколка с много самоуверено каране изпревари главните си противници Бедзеки, Мартин и Маркес, с цел да поеме водачеството.

Мартин си върна водачеството и водеше в първата половина на надпреварата, само че испанецът загуби ръководството на своя Ducati в 11-ата обиколка и излезе от пистата.

Във втората половина Баная непрекъснато трябваше да пази водачеството си от Маркес, който го нападна няколко пъти в последните обиколки.

Това бе първа победа за сезона на двукратния международен първенец и настоящ подобен Франческо Баная.

В генералното класирането води Хорхе Мартин (Испания) с 92 точки, като Франческо Баная е подгласник със 75 точки, а на трета позиция е различен италианецът Енеа Бастианини (Ducati Lenovo)- със 70 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР