В дванадесет населени места, разположени в шест района на Белгородска

...
В дванадесет населени места, разположени в шест района на Белгородска
Коментари Харесай

Губернаторът на Белгородска област съобщи за обстрел с касетъчни бомби

В дванадесет обитаеми места, ситуирани в шест региона на Белгородска област в Русия, са регистрирани обстрели, хипотетично от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) през миналия ден, заяви ръководителят на региона Вячеслав Гладков, представен от Руската работа на Би Би Си.

По думите на Гладков село Журавльовка е било атакувано с 21 артилерийски снаряда и три касетъчни боеприпаса от реактивни системи за залпов огън (РСЗО). Селото е било атакувано още благодарение на един дрон камикадзе и е обстреляно от гранатомет, като са регистрирани 10 изстрела. Село Шчетиновка също е потърпевшо от обстрел с девет артилерийски снаряда и два гранатометни. Според Гладков няма информация за жертви или опустошения в нито едно от засегнатите обитаеми места в региона.

Също по този начин, по Шебекинския регион са били изстреляни шест артилерийски снаряда в село Новая Таволжанка, два минометни снаряда са паднали по село Муром и пет артилерийски снаряда по село Ленински. В този регион също не се оповестява за жертви или опустошения в нито едно от обитаемоте места.
 Поредна въздушна офанзива против Белгородска област
Поредна въздушна офанзива против Белгородска област

Няма данни за починали или пострадали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР