Експерти в областта на комуникациите и представители на бранша се

...
Експерти в областта на комуникациите и представители на бранша се
Коментари Харесай

Как да се справим с дезинформацията по време на предизборна кампания?

Експерти в региона на връзките и представители на сектора се събират в София за годишна световна конференция. На прага на изборите, водещата тематика на събитието е битката с дезинформацията и по какъв начин да се оправим с нея.

В рамките на 3 дни експерти в региона на маркетинга и медиите проучват стандартите в връзката, пропагандата и дезинформация в подтекста на световните събития.

„ Към момента по-скоро изкуствения разсъдък подкрепя разпространяването и генерирането на повече дезинформация. В бъдеще тази наклонност може да се обърне, само че е много по-лесно на фирмите и на хората, които желаят да популяризират подобен вид информация сега да употребяват ИИ за това да става по-бързо, по-евтино и по-таргетирано “, споделя Илия Кръстев, ръководител на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии.

 Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Утрото след бурята: Какви са вредите? 3 мин. Утрото след бурята: Какви са вредите?  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Как се гласоподава на избори 2 в 1: Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV 2 мин. Как се гласоподава на избори 2 в 1: Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на 1 мин. Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на " Струма " (СНИМКИ)  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Утрото след бурята: Какви са вредите? 3 мин. Утрото след бурята: Какви са вредите?  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Как се гласоподава на избори 2 в 1: Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV 2 мин. Как се гласоподава на избори 2 в 1: Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на 1 мин. Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на " Струма " (СНИМКИ)

По думите му най-трудно е да разберем дали наличието, което ни се дава, е основано от човек, или от ИИ.

С наближаването на евровота дезинформацията е на всички места

„ Рискът е да се окажем затрупани от наличие, което е генерирано от изкуствен интелект. Все по-трудно е да разберем кое е генерирано от изкуствен интелект и кое е написано от хора “, споделя още той.

„ Правилното потребление на информация и инспекцията на първоизточниците са в основата на битката с дезинформацията “, добави още Кръстев.

bTV Media Group е медиен сътрудник на събитието.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР