В България се наблюдава устойчива тенденция към силен ръст на

...
В България се наблюдава устойчива тенденция към силен ръст на
Коментари Харесай

Бум на студентите по медицина

В България се следи устойчива наклонност към мощен растеж на броя на студентите в здравните посоки, макар че общият брой на студентите в страната понижава. Това е един от главните заключения на Десетото издание на, показана в четвъртък, на фона на здравната рецесия поради пандемията от Covid-19.

От него се вижда, че през последните 10 години има няколко позитивни трендове във висшето обучение у нас – повишаване на каузи на задграничните студенти, увеличение на броя на интернационално разпознаваемите научни изявления на българските вузове и по-големият дял на осъществените на пазара на труда студенти на позиции, изискващи висше обучение.

Рейтинговата система съпоставя представянето на 52 висши учебни заведения в границите на 52 професионални посоки на основата на десетки индикатори, измерващи разнообразни аспекти на образователния развой, научната активност, образователната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа и районната значителност на висшите учебни заведения, както и реализацията на приключилите на пазара на труда.

Двойно повече младежи се образоват за лекари

През последните 7 години броят на студентите по медицина в България се е удвоил - от към 6 000 през 2013 година до близо 12 500 през 2020 година Мнозинството от учащите се обаче са чужденци (56% от всички студенти по медицина в България).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР