Управляващата коалиция в Словения остро осъди днес призива на бившия

...
Управляващата коалиция в Словения остро осъди днес призива на бившия
Коментари Харесай

Управляващите в Словения с критики към бившия премиер

Управляващата коалиция в Словения остро осъди през днешния ден апела на някогашния словенски министър председател Янез Янша, водач на опозиционната Словенска демократическа партия, към словенците да се въоръжават след пропалестинския протест тези дни, съобщи организация СТА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 673
Янша написа по-рано в обществената мрежа Екс, че " няма смешка " и прикани словенците да се въоръжат законно, напомня Българска телеграфна агенция. 

Лидерите на партиите от ръководещата коалиция нарекоха апела му " изцяло безконтролен ", оповестява СТА.

В взаимно изказване те показват, че апелът на някогашния министър председател опонира на напъните на интернационалната общественост. Те обявиха, че Словения е демократична страна, учредена на върховенството на закона и със мощни институции в работа на реда и сигурността.

" Сигурността на хората е преди всичко, по тази причина държавното управление интензивно следи обстановката и взема всички нужни ограничения. Осъждаме разпространяването на суматоха, ненавист и популизъм и отхвърляме апела за въоръжаване. Подобни апели са в несъгласие с съвременна и демократична Словения и не са в духа на Европа, учредена на солидарността ", споделиха от обединението.

Словенският президент Наташа Пирц Мусар също осъди апела на Янша за въоръжаване, като сподели, че сходни изказвания би трябвало да се посрещат доста съществено. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР