Управленски анализ на заварената картинаИзточници от “Дондуков” 2: Гълъб Донев

...
Управленски анализ на заварената картинаИзточници от “Дондуков” 2: Гълъб Донев
Коментари Харесай

Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента, пред “Труд”: Служебният кабинет изправен пред няколко кризи

Управленски разбор на заварената картина
Източници от “Дондуков” 2: Гълъб Донев ще е министър-председател

Служебното държавно управление ще се изправи пред няколко взаимно свързани рецесии, които няма по какъв начин да остави за по-нататък. Това съобщи пред “Труд” Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента Румен Радев във връзка на упования на следващия ден декрет за състава на служебния кабинет.

“Дейността на служебното държавно управление се разделя на две съществени елементи - едната е най-ясната - подготовката и провеждането на почтени и демократични избори. И второ - служебното държавно управление има безусловно всички пълномощия като едно постоянно определено държавно управление и то няма по какъв начин да не взема решение, въпреки и в един евентуално стеснен небосвод и с лимитирани средства, същите въпроси. Преди указа не бих желал да разясня персоналния състав”, сподели още Маринов.

“Едно от най-важните неща за свободните и почтени избори е осведоменият избор на жителите. Следователно служебното държавно управление би трябвало да обясни каква е картината в ръководството на страната, тъй като хората би трябвало да знаят какво действително се е случило в управлението”, сподели още Маринов. По думите му това е належащо, тъй като хората би трябвало да знаят на кого би трябвало да се доверят. “Става дума за политически и управнически разбор на заварената картина”, уточни още Александър Маринов.

В късния следобяд през днешния ден източници от “Дондуков” 2 потвърдиха пред “Труд”, че длъжностен министър председател ще е Гълъб Донев.
Слави Василев, консултант на президента: Трябва да се възобновят доставките от „ Газпром Експорт “


Служебният кабинет би трябвало да възобнови доставките на газ от “Газпром”. Споделям още веднъж, че цената по към момента годния контракт се образува въз основа на два съставния елемент, в съответствие 75% спот цена TTF, т.е. борсова, и 25% съставен елемент, който съставлява осреднена цена 9 месеца мазут и газьол обратно - това е съставният елемент, който на процедура смъква цената при високи борсови равнища.

Никой различен европейски клиент на “Газпром няма сходен контракт. Най-близкият подобен е гръцкият, където съотношението е 85% към 15%.

Няма да успеем да намерим дълготраен контракт за доставка на газ на толкоз преференциални условия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР