Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън каза в петък,

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън каза в петък,
Коментари Харесай

Йелън не вижда пречки в Г-7 за руските активи за Украйна

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели в петък, че не вижда " никакви спънки " в полемиките си с сътрудниците си финансови министри от Г-7 за по-голям заем за Украйна, гарантиран с приходите от замразени съветски суверенни активи.

Йелън сподели в изявление за " Ройтерс ", в коридорите на срещата на финансовите водачи на Г-7, че не всички механически елементи на предлагането за заем би трябвало да бъдат конкретизирани този уикенд.

" Мисля, че нещата наподобяват сносно, сподели Йелън след няколко двустранни срещи в първия ден от двудневната финансова среща на високо ниво в северния италиански курортен град Стреза за реализиране на единодушие по концепцията за заема. Не съм видяла спирачки, само че има някои проблеми, които би трябвало да разгадаем и хората ще би трябвало да бъдат гъвкави, с цел да реализиран общ език ", сподели Йелън.
 Г-7 разисква идната седмица съветските активи
Г-7 разисква идната седмица съветските активи

Ще поддържат проекта на Европейски Съюз за потребление приходите за Украйна

Шефът на Министерството на финансите на Съединени американски щати упорства пред своите сътрудници в договарянията да се съгласят да изтеглят облагите от към 300 милиарда $ в съветски суверенни активи, с цел да поддържат по-голям заем за Украйна. Но стана ясно, че от договарянията в Стреза няма да излязат твърди детайлности за заема.

" Доста се надявам, че всъщност можем да се съгласим, че това е идея, която можем да разработим малко повече през идващите няколко седмици и да я представим на водачите за разглеждане през юни. "

Лидерите на Г-7 би трябвало да се срещнат идващия месец в Пулия, Южна Италия. 

Йелън също по този начин сподели, че има " разнообразни възгледи " измежду финансовите министри на Г-7 по отношение на равнището на угриженост по отношение на индустриалния свръхкапацитет на Китай, който съгласно нея заплашва жизнеспособността на компаниите в пазарно насочените стопански системи.
 Йелън вижда опция за 50 милиарда $ заем за Украйна от иззети съветски активи
Йелън вижда опция за 50 милиарда $ заем за Украйна от иззети съветски активи

Това съобщи във вторник Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън в изявление за Sky News

В първия ден на срещата на Г-7 някои министри показаха угриженост за евентуална комерсиална война в следствие на новите мита на Съединени американски щати върху китайските артикули, само че финансовите министри на Германия, Франция и домакините Италия обявиха, че е нужен общ фронт против растящия експорт на Китай.

" Мисля, че има общо мнение, че би трябвало да изразим общ набор от опасения към Китай, сподели тя. Това е, че цялостната макроикономическа тактика на Китай е тревожна и има негативни странични резултати. "

Групата на индустриалните демокрации включва Съединени американски щати, Япония, Германия, Франция, Англия и Италия.
 Йелън упорства за незабавно ориентиране на 300 милиарда $ съветски активи за Киев
Йелън упорства за незабавно ориентиране на 300 милиарда $ съветски активи за Киев

Призова Съединени американски щати и Европа да са единни против Русия и Иран

Русия ще разпознава американска благосъстоятелност, в това число скъпи бумаги,, понесени вследствие на изземване на замразени съветски активи в Съединените щати, според декрет, подписан от президента Владимир Путин в четвъртък. 

Способността на Русия да отмъсти, в случай че западните водачи конфискуват нейните замразени активи, е подкопана от намаляващите задгранични вложения, само че вместо това, споделиха публични лица и икономисти пред " Ройтерс " този месец.

Указът от четвъртък гласи, че съветски лица могат да изискат от съветски съд да дефинира дали имуществото им е било безпричинно конфискувано и да изиска обезщетение.

След това съдъ т ще разпореди компенсацията да бъде трансферирана под формата на американски активи или благосъстоятелност в Русия от лист, който ще бъде направен от съветската държавна комисия за продажба на задгранични активи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР