Дакота Мауи Джонсън е родена на 4 октомври 1989 в

...
Дакота Мауи Джонсън е родена на 4 октомври 1989 в
Коментари Харесай

Дакота Джонсън – детето-чудо на киното

Дакота Мауи Джонсън е родена на 4 октомври 1989 в Остин, Тексас, Съединени американски щати. Майка ѝ е Мелани Грифит – носителка на Златен глобус, а татко ѝ е Дон Джонсън – звездата от „ Маями Вайс “. Нейната баба по майчина линия е актрисата, модел и деятел Типи Хедрен – най-голямата муза на Алфред Хичкок. Тя има 6 полубратя и сестри; 4 от страната на татко си и 2 от страна на майка си.

През 2006 година тя става първото дете, печелило Мис Златен глобус, което е второ потомство. Всяка година купата Мис Златен глобус обичайно отива при детето на звезда (обикновено момиче). Нейната майка преди този момент има достойнството да завоюва същата премия през 1975.

През 1999 година на 9-годишна възраст, тя прави своя дебют в „ Crazy in Alabama “, където тя и нейната полусестра Стела Бандерас, играят дъщери на същинската си майка. Филмът е режисиран от втория татко на Дакота – Антонио Бандерас. Като дете е била запалена танцьорка. Освен това се е интересувала от моделство, когато е била на 12, откакто е взела участие във фотосесия с други деца на известни персони за Teen Vogue.

Става известна с ролята на Анастейжа Стийл във кино лентата от 2015 година „ Петнадесет нюанса сиво “, акомодация на романа на Е.Л. Джеймс.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР