Управител Елвира Набиулина води дискусиите на Руската централна банка относно

...
Управител Елвира Набиулина води дискусиите на Руската централна банка относно
Коментари Харесай

Русия гледа към криптовалутите за международна търговия

Управител Елвира Набиулина води полемиките на Руската централна банка по отношение на евентуалното потребление на цифрови валути на централните банки (CBDC) във външната търговия в сходство с световното доближаване на финансовите технологии и геополитическите съображения.

Макар да се опълчва на криптовалутите във вътрешните транзакции, Набиулина изрази подготвеност за изследване на цифровите валути в трансграничните заплащания. Дигиталната рубла, съветската CBDC, е проектирана за безпроблемна интеграция с други CBDC, демонстрирайки перспективен метод.

Въпреки запасите във връзка с вътрешната приложимост, Набиулина акцентира готовността на Русия да прегледа криптовалутите във външната търговия, като резервира ясна позиция против потреблението им във вътрешните заплащания.

Текущите разисквания в Държавната дума имат за цел да се изготви законопроект, регулиращ потреблението на криптовалути в интернационалната търговия, което е сигнал за уговорката на Русия да изследва развиващия се пейзаж на цифровите валути.

Плановете за основаване на комитет за разрешителни за външна търговия, свързани с криптовалути, бяха разкрити през април 2023 година от заместник-министъра на финансите Алексей Моисеев. Въпреки това се появиха опасения от страна на Запада за евентуална употреба на криптовалутата от съветски субекти за отбягване на наказания.

Бяха отправени апели за зоркост в границите на крипто промишлеността, а фигури като Хилари Клинтън се застъпиха за цялостна обсада на съветските консуматори на криптовалути, наблягайки геополитическите последствия и разрастващата се роля на цифровите валути в интернационалните връзки.

В изявление Набиулина призна провокациите, подбудени от неотдавнашните наказания на Съединени американски щати и надвисналата опасност от вторични наказания, описвайки ги като създаващи “ “. Въпреки тези провокации тя ги преглежда като катализатор за Русия и нейните съдружници да засилват напъните си за създаване на различни способи за разплащане.

Това самопризнание акцентира капацитета на цифровите валути да предложат други възможности при превъзмогването на икономическите наказания и трансграничните транзакции.

Руската централна банка под управлението на Набиулина интензивно изследва опциите за консолидиране на CBDC и криптовалутите във външната търговия. Макар да е внимателна във връзка с вътрешната приложимост на криптовалути , Русия остава отворена за изследване на приложението им в интернационалната.

Тези развития отразяват продължаващата еволюция на цифровите валути в границите на геополитическия пейзаж и устрема към различни способи на заплащане в изискванията на реакция на икономическите наказания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР