Авиокатастрофата, причинила смъртта на президента на Иран по всяка вероятност

...
Авиокатастрофата, причинила смъртта на президента на Иран по всяка вероятност
Коментари Харесай

Авиокатастрофата с президента на Иран по всяка вероятност е инцидент, смята Георги Милков

Авиокатастрофата, предизвикала гибелта на президента на Иран по всяка възможност е случай. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " журналистът Георги Милков. Той направи паралел със гибелта на Касим Сюлеимани.

" Касим Сюлеимани беше извънредно значим за политиката на агресия на Иран в Близкия Изток и основна фигура във връзка с тази доста фина механика, която Иран държеше с така наречен си проксита в Близкия изток. Има една основна разлика - Касим Сюлеимани беше екзекутиран на процедура - в непозната страна, до момента в който каца на летището. Там кортежът му беше обстрелван с ракети. Докато тук в тази ситуация с президента с Раиси мисля, че става дума за случай, който се дължи на факторите, които усилват риска при хвърчене - остарял авиопарк, а също и доста неприятно време. Този американски хеликоптер е минимум на 45 година Последните 30 години повече от 1500 иранци са умрели в авиокатастрофи. Тези самолети са остарели и падат поради ембаргото. Санкциите вършат по този начин, че Иран не може да купува нови самолети, не може да купува аварийни елементи, с цел да ги поддържа. Както виждаме целият държавен уред на Иран употребява остарели летателни апарати. Имаме и извънредно неприятно време. Стара техника, неприятно време, остава и пилотска неточност и няма потребност да отиваме към тайни теории ", безапелационен е Георги Милков.

Според него случаят няма да има резултат върху стратегическите ползи на страната, които остават остават същите.

" Смъртта на един, двама, пет или 10 високопоставени чиновници не може да промени това, тъй като Иран е с доста комплициран уред. На процедура президентът е втора фигура след висшия водач на страната. Покойният външен министър Хосеин Абдолахиан беше един от доста надарените ирански дипломати и описах моите персонални усещания от него през 2022 година Той беше същински ценител на арабския свят, какъвто беше и Касим Сюлеимани, въпреки че те работеха в две напълно разнообразни сфери. Сюлеимани имаше боен бекграунд, по този начин и умря, до момента в който Хосеин Абдолахиан беше посланик и той направи пробива със Саудитска арабия през 2022 година Което беше платформа за сключване на контракта през 2023 година сред Саудитска арабия и Иран ", изясни Милков.

Той разяснява и възможните имена за идващ президент на страната. Изборите в Иран са планувани за 28 юни.

" Преглеждайки имената на възможните претенденти за президент аз виждам единствено две имена на малко по-умерени политици - Али Лариджани, началник на Народното събрание на Иран преди години и Джафат Зариф, който беше външен министър по времето на предходния президент Рохани. Всички останали са в спектъра на консерватори и твърди хардлайнери. Когато пристигна време за избиране на нов висш водач на Иран, тогава можем да чакаме смяна ", добави журналистът.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР