Депутатите се събират в 13 часа на извънредно заседание на

...
Депутатите се събират в 13 часа на извънредно заседание на
Коментари Харесай

Изслушват служебния премиер за пенсиите на извънредно заседание на парламента

Депутатите се събират в 13 часа на изключително съвещание на Народното събрание. На него би трябвало да бъде изслушан служебният министър-председател Димитър Главчев.

Изслушването на служебния министър председател Димитър Главчев е по отношение на идното от 1 юли нарастване на пенсиите. Депутати от една от парламентарните групи са внесли план на решение, с което да задължат държавното управление да поддържа решението на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт за покачване на пенсиите с 11%, предава БНР. 

Повод за оферти план е информация, появила се в общественото пространство, че поради упования по-нисък растеж на инфлацията осъвременяването по така наречен швейцарско предписание може да е 10 %. Още предходната седмица обаче Надзорният съвет на Национален осигурителен институт взе решение за нарастване с 11 на 100 на пенсиите. Това даде мотив през вчерашния ден Социалната комисия да отхвърли плана на решение, а част от депутатите да дефинират настояването за изключително съвещание като „ загуба на време “, защото въпросът към този момент е решен. Правилникът на Народно събрание  обаче задължава привикване на съвещание, в случай че са импортирани над 48 подписа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР