Мистериозен запис с участието на ръководните фигури на Продължаваме промяната

...
Мистериозен запис с участието на ръководните фигури на Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Насред кампанията: изтече нов вътрешен за ПП запис. Обсъждат се даренията за миналия вот

Мистериозен запис с присъединяване на управителните фигури на " Продължаваме промяната " стана мотив за ново разтърсване посред предизборната акция. Аудиото бе публикувано нощес в уеб страницата " ", като от Политическа партия потвърдиха след това неговата достоверност. Качеството е неприятно, само че могат да се разграничат гласовете на съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, на някогашния министър председател Николай Денков и на дясната ръка на Петков - Лена Бориславова.

Макар и малко от казаното да се чува (и разбира) въпреки всичко излиза наяве, че тематиката на разискване са даренията при последната акция за парламент - от предходната година. Говори се за нужни за тв клипове милиони, за " формалния кеш ", за " кеш в торби ", за това по какъв начин да се осчетоводят даренията по надлежния ред (даренията от физически лица имат таван).

В записа се чува и по какъв начин Петков звъни на разположение с дребното име " Пламен ".

" Пламене, да те запитвам, ти тъй като ги познаваш всичките... още един милион и половина за акцията. Имаш ли някой, дето може да даде за още малко пари? Може да са публично, може да са импровизирано, както му е по-удобно на тоя човек. Обаче ще ни трябват за телевизионна реклама. Да, може, каквото и да е. Каквото и да е, ще е сега от помощ ", се чува.

Общото усещане от записа е, че в партията търсят средства за акцията - публично или не, като неофициалните пари би трябвало да минат през публични донори. 

От " Афера " пък непосредствено пишат, че " Пламен " е предприемачът Пламен Бобоков. А в следващ коментарен материал дават да се разбере, че записът, в случай че не юридически, то най-малко е публикуван (а може и двете) от показно убития предишния август предприемач Алексей Петров, посочен от водача на ГЕРБ Бойко Борисов като медиатор за " сглобката " с ПП-ДБ. 

" Едно нещо би трябвало да му се признае на Алексей: И тези ги сготви. От отвъдното! " - написа създателят на този текст.

Късно вечерта от Политическа партия разгласиха записа във фейсбук страницата си, като на процедура потвърдиха неговата достоверност. Посочват, че той демонстрира, че службите ги наблюдават. Призовават и хората за дарения за сегашната акция.

" Здравейте, другари, пускаме ви запис, от който ще разберете, че на изборите през 2023 не успявахме да съберем пари, с цел да си финансираме акцията. Сега ситуацията е същото, по тази причина и сме оповестили дарителска акция.

Другият извод, който се постанова, е, че българските служби ни наблюдават и подслушват. Това може да ви изясни и за какво ГЕРБ и Движение за права и свободи водеха такава люта борба, с цел да ги запазят в този тип.

Подкрепете ни, с цел да има същинска смяна в България ", написаха от партията.

Не разясняват обаче самото наличие, обект на разнообразни тълкования в мненията в обществените мрежи.

Очаква се да създадат коментар през днешния ден - преди изключителното съвещание на Народното събрание, инициирано от групата на ПП-ДБ - най-малкото поради физическото съществуване на публицисти пред пленарната зала.

От " Афера " пък дават обещание продължение.



Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР