С официална церемония и водосвет бе открит Високотехнологичен мозъчно-съдов център

...
С официална церемония и водосвет бе открит Високотехнологичен мозъчно-съдов център
Коментари Харесай

Високотехнологичен мозъчно-съдов център бе открит в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив

С публична гала и водосвет бе открит Високотехнологичен мозъчно-съдов център в УМБАЛ „ Свети Георги ” ЕАД – Пловдив, оповестяват от болничното заведение. Центърът е оборудван с модерна  инсталация и предлага лекуване на всички мозъчно-съдови болести.

Високоспециализираният мозъчно-съдов център лекува всички мозъчно-съдови болести, с акцент върху исхемичните инсулти. Болницата разполага с мултидисциплинарен екип и нужната инсталация за използването на най-модерните лечения. Пациентите подлежат на бърза оценка до минути в Спешното поделение и при съблюдаване на избрани критерии се подлагат на тромболиза и/или ендоваскуларно лекуване в първите 4,5 до 6 часа от началото на случая. Провеждането на интравенозна тромболиза е рутинна процедура в Клиниката по нервни заболявания. Във Високотехнологичния мозъчно-съдов център досега са извършени 15 ендоваскуларни процедури с механична тромбекстракция. Клиниката регистрира положителни резултати от 2 години след въвеждането на методиката на КТ перфузия при селектирани пациенти. Предстои присъединяване в теоретичен план с потреблението на изкуствен интелект в невроизобразяването при изострен инсулт.

На събитието участваха изпълнителният шеф на болничното заведение проф. доктор Карен Джамбазов, зам-директорът по Диагностична и лечебна активност на База II проф. доктор Иван Дечев, началникът на Клиниката по нервни заболявания и началник на центъра проф. доктор Пенка Атанасова, началникът на Отделението по образна диагностика проф. доктор Николета Трайкова, както и представители на клиниките и отделенията, ангажирани с действието на центъра и лекари от други лечебни заведения в областта на неврологията.

“За нас е голямо наслаждение и чест през днешния ден да открием и осветим нашия мозъчно-съдов център. Благодарение на поддръжката на управлението на университетската болница и колаборацията с Медицински университет София, успяхме да изградим този център и да обучим експерти. Колегите доктор Иван Попов и доктор Александър Спасов са горделивост за нашето поделение, тъй като те съумяха да провеждат екип от млади сътрудници, с които работим отлично. С цялостната и непрекъсната поддръжка от Клиниката и Катедрата по неврология сме подготвени да предоставим най-хубавата грижа за нашите пациенти ”, сподели проф. Трайкова.

Тя акцентира смисъла и положителния образец за мултидисциплинарната колаборация сред клиничните звена на УМБАЛ “Свети Георги ” Пловдив.

“Днес вършим следващата стъпка към съвършенството, към което се стремим в УМБАЛ “Свети Георги ” Пловдив. Изключително благополучен съм, тъй като се сбъдна фантазията на проф. Атанасова и на проф. Трайкова, да имат опцията да основат този Високоспециализиран център за лекуване на мозъчни увреждания.  Благодарение на всички вас, този център стана действителност. Той не е просто постройката или  високотехнологичните апарати, които са в него. Важна е и работата на безусловно всички сътрудници, участващи в цялата верига на този организъм наименуван Високоспециализиран център, с цел да стигне пациентът до апарата и тук висококомпетентни сътрудници да му оказват помощ да върне качеството си на живот ”, сподели проф. Джамбазов.

“Искам да изкажа признателност към всички, които ни поддържаха този център да стане действителност. Той е плод на самоотвержения труд на колектива на Клиниката по нервни заболявания в тясна колаборация с всички останали клиники, ангажирани по пътя на пациента. Шест години след първата тромболиза и след старта на инвазивните процедури преди 6 месеца, ние достигнахме задачата си - най-високия статут за качество избран от Европейската организация по инсулти. Центърът разполага с цялостната палитра от човешки запас, който може да обезпечи денонощна незабавна диагноза и лекуване на пациентите с изострен мозъчно-съдов случай. Убедена съм, че с нашите общи старания центърът ще продължи да се утвърждава в Пловдив и региона като нужен незабавен портал за избавяне на човешки животи и ще заслужи признателността на хората в потребност ”, сподели проф. Атанасова.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР