Университетите искат автономия сами да решават за подновяването на присъственото

...
Университетите искат автономия сами да решават за подновяването на присъственото
Коментари Харесай

Университетите искат автономия да решават за присъственото обучение

Университетите желаят автономност сами да вземат решение за подновяването на присъственото образование съгласно спецификата на обособените специалности и други фактори. Това стана ясно в петък след среща на служебния учебен министър проф. Николай Денков с ректора на Софийския университет и ръководител на Съвета на ректорите проф. Анастас Герджиков.

Герджиков изясни, че се е обърнал към Денков с молба да спомага пред министъра на опазването на здравето за това да разреши ректорите или управленията на висшите учебни заведения сами да решат дали всички студенти да се върнат в аудиториите. " Това отчасти към този момент се е случило – при предходния здравен министър проф. Костадин Ангелов беше позволено практическото образование да се възвърне. Сега ние желаеме да имаме опция там, където е належащо, да възстановим всички лекции и извършения ", сподели Герджиков.

" Това би трябвало да е решение на висшите учебни заведения тъй като в доста случаи студентите, които не са от същия град, споделят, че не могат за последния месец на семестъра да си обезпечат квартири и да се върнат ненадейно в аудиториите. Затова дано да има такава опция, само че да не е наложително, а да зависи от управленията на висшите учебни заведения ", аргументира предлагането Герджиков.

Денков съобщи, че като академични учител схваща причините на поставения въпрос и се ангажира скоро с министъра на опазването на здравето да намерят решение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР