Уникална разходка по повърхността на Плутон представи космическа агенция НАСА.

...
Уникална разходка по повърхността на Плутон представи космическа агенция НАСА.
Коментари Харесай

НАСА предлага разходка на Плутон

Уникална разходка по повърхността на Плутон показа галактическа организация НАСА. Учените са обединили всичката налична информация във видео, комбинирано с компютърна анимация, което дава цялостна информация за отдалечената планета. То разрешава на всеки искащ да се разноски необезпокоявано по повърхността на планетата-джудже от компютъра си вкъщи.

Космическият уред Нови хоризонти мина рекордно покрай Плутон преди две години. Благодарение на него НАСА съумя да направи неповторими фотоси на планетата. Преди апаратът да премине оттатък нея и да отиде във вътрешността в Пояса на Кайпер, той даде късмет и за разбор на повърхността на Плутон.

Данните от Нови хоризонти дадоха скъпа информация за състава, процесите и повърхността на планетата-джудже. Цялата информация през днешния ден е обединена и показана по неповторим метод в уеб страницата на НАСА. Видеото е основано чрез данни и фотоси от Нови хоризонти. То дава една реалистична разходка по повърхността на планетата Плутон.

Създаден по този метод, моделът дава един малко по-различен взор над дребната планета. Видеото стартира с полет над югозападния регион на Плутон, над огромно плато от лед от азот, кръстен импровизирано Sputnik Planitia. Оттам камерата продължава на север над кратери и планини. Те се виждат извънредно точно. Следва грубият терен, наименуван Voyager Terra. Камерата прави завой на юг над Pioneer Terra, който има присъщи дълбоки и необятни ями. Уникалната обиколка приключва над Tartarus Dorsa.

Това не е първото сходно видео. Преди време НАСА пусна сходен клип и за най-големият сателит на Плутон – Харон. На него в елементи бе показана неговата повърхнина. Клипчето провокира нечуван интерес.

Днес Нови хоризонти пътува към обекта 2014 MU69 в Пояса на Кайпер. Точно на Нова година 2019-та той ще доближи задачата си. Обектът не може да бъде засече непосредствено от нито едно планувано наблюдаване. Това, допуска се, значи, че той е много по-малък и евентуално отразяващ.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР