Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в излъчено по социалната мрежа

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в излъчено по социалната мрежа
Коментари Харесай

Орбан: Повод за война ще е взрив на Балканския поток

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи в излъчено по обществената мрежа X (преди Туитър) изявление с известния американски ефирен водещ Тъкър Карлсън, че в случай че " Балкански поток “ бъде саботиран сходно на " Северен поток “ в Балтийско море, то Будапеща, както и Белград, ще го смятат за casus belli и ще реагират неотложно.
" Заедно със сръбския президент бяхме пределно ясни, че в случай че някой направи нещо на " Южния газов кулоар “, както направиха със " Северния “, ще го считаме за мотив за война, за терористична офанзива и ще реагираме незабавно. Така че, не го правете “, предизвести Орбан. Според него неналичието на твърда реакция от страна на Германия при взривяването на газопроводите в Балтийско море е " демонстрация на недостиг на суверенитет ". Отговаряйки на уточняващия въпрос на Карлсън към кого е отправено предизвестието, министър председателят само съобщи, че " не е отправено към Москва “ и не посочи кого счита за отговорен за саботажа на " Северен поток ".
Освен това унгарският министър председател изрази мнението си, че на Запад се основава лъжливата визия, че Украйна ще надделее в спора с Русия, което съгласно него " е невероятно “.
Той напомни, че без западна помощ украинската войска няма късмет и че тя ще остане без бойци по-рано от Русия. Същевременно министър председателят изрази опасения, че опитът на която и да е западна страна да изпрати свои военни в Украйна ще значи " директна война " сред Запада и Русия, т.е. ще стартира Трета международна война.
Унгарският министър председател уточни, че очакванията на Запада за промяна на властта в Руската федерация са изцяло неоснователни. " Те в никакъв случай няма да се предадат. Винаги са се фокусирали върху сигурността, буферните зони, геополитиката. Техният метод е друг, само че изцяло законен, тъй като това е тяхната история ", напомни унгарският министър председател.
Орбан изрази противоречие и с изказванията, че работи в полза на Русия. „ Опитвам се да подкрепям естествени връзки с Русия, изключително в икономическата и енергийната сфера “, сподели унгарският министър председател.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР