Путин се подигра със Зеленски: Какви преговори? Мандатът му е

...
Путин се подигра със Зеленски: Какви преговори? Мандатът му е
Коментари Харесай

Путин се подигра със Зеленски: Какви преговори? Мандатът му е изтекъл на 20 май!

Путин се подигра със Зеленски: Какви договаряния? Мандатът му е изминал на 20 май!

Президентът на Русия Владимир Путин сложи под въпрос легитимността като водач на президента на Украйна Володимир Зеленски. По време на взаимна конференция с президента на Беларус Александр Луашенко, Путин удостовери, че Русия е подготвена да води договаряния за прекъсване на продължаващата война в Украйна. По думите му обаче президентският мандат на Зеленски е изминал на 20 май и поради това той не може да е законен представител на Украйна на такива договаряния.

Проблемът потегли от момента, в който преди няколко месеца Зеленски разгласи, че до момента в който страната му е във война е изключена опцията за осъществяване на нови президентски избори.

Путин се подигра със Зеленски: Какви договаряния? Мандатът му е изминал на 20 май! 25.05.24 10:50 Много неприятна вест за земеделците от Европейската комисия! 25.05.24 10:20 Децата на упрекнатата за убийството на Пейо – Габриела остават при родителите му 25.05.24 09:51 ИЗБОРИ 2024: Днес изтичат значими периоди! 25.05.24 09:25 Европейска комисия санкции производителят на „ Милка “ с €338 милиона санкция поради шмекерии 25.05.24 08:55

Руският президент безусловно се изсмя на Зеленски като сподели: „ Трябва да сме изцяло сигурни, че имаме работа със законни управляващи “, уточнявайки, че страната му има воля да договаря с Украйна за прекъсване на спора.

По-рано Русия сложи изискването, с което Зеленски е изрично несъгласен, а точно Москва да резервира териториите, която силите й са завладяли след нашествието през февруари 2022 година

Путин отбрани и ученията с тактически нуклеарни оръжия, които даже разгласи, че организира покрай границата с Украйна. Според него страната му постоянно организира сходни учения и това не е ескалация на войната. Еединствената разлика е, че ученията включват Беларус, добави съветския държавен глава. Още предходната година Русия разгласи, че разполага тактически нуклеарни ракети в Беларус.

СЪБИТИЯТА В РАЙОНА НА ХАРКОВ

От украинската войска оповестиха, че е спряно настъплението на Русия в североизточните райони на Украйна в Харковска област. Москва обаче ускорява натиска по други линии на фронта.

„ Украинските сили за защита стопираха съветските войски в региона на Харков… Ситуацията е овладяна, контранастъпателни са в ход “, обявиха от Генералния щаб на украинската войска, представени от държавната осведомителната организация „ Униан “.

В обществените мрежи украинският главнокомандващ Олександр Сирски разгласи, че макар първичния триумф, „ съперникът изцяло затъна в уличните боеве за Вовчанск и претърпя доста огромни загуби в щурмовите елементи. В опит да превземе града, Русия „ сега реалокира запаси от разнообразни браншове, с цел да поддържа дейни щурмови интервенции, само че безрезултатно “, добави Сирски.

Украинският президент Зеленски незабавно посети Харков, където се срещна с бойци и изслуша отчети на локалните управляващи и представители на специфичните служби.

Народоосвободителна въстаническа армия ФИНАНСОВА ИНЖЕКЦИЯ ЗА УКРАЙНА ОТ Съединени американски щати

Съединени американски щати оповестиха, че отпускат нов транш от 275 млн. $., оито са гласуваната помощ за Украйна. Парите са за муниции, ракети с огромен обхват, противотанкови оръжия, мини и артилерийски снаряди.

След месеци на разправии в Конгреса, през април американските законодатели одобриха дълго отлагано съглашение за военна помощ за Киев в размер на 61 милиарда $. От тогава до момента Вашингтон отпусна пет транша от помощта на Украйна. Според държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън помощта от предходните траншове към този момент е достигнала до фронта.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР