Унгарската федерация по плуване обяви за персона нон грата бившия

...
Унгарската федерация по плуване обяви за персона нон грата бившия
Коментари Харесай

Низвергнаха бивш олимпиец, изнасилил дъщеря си

Унгарската федерация по плуване разгласи за личност нон грата някогашния олимпиец Золтан Силаги. Тя извърши следствие, чийто резултати потвърдиха тежките упрекнати към него, повдигнати от едната му щерка Лиляна.

Преди година сребърната медалистка от европейско състезание разкри с обява в обществените мрежи, че баща й я е насилвал полово, биел я, а също така упражнявал и душевен тормоз над нея от най-ранна възраст.

Плувкинята е говорила по този въпрос още през 2016 година с психолога на националния тим, само че той е предпочел да прикрие нещата. Сега обаче удостовери нейните думи, облян в сълзи пред етичната комисия.

Жолтан и дребната му щерка Герда, която също е плувкиня, отхвърлиха обвиняванията. От федерацията бяха непреклонни и са безапелационни, че не желаят повече да имат нищо общо с него поради недостойните му и накърняващи човешките достолепия и тези на унгарското плуване дейности.

Освен това ще бъде поискано от управляващите да му бъдет лишен достъпът освен до Лиляна, само че и до Герда, която също може да пострада.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР