Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не може да търпи

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не може да търпи
Коментари Харесай

Чашата преля: Зеленски избухна срещу западните лидери

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че не може да търпи никаква колебливост от страна на Запада за налагането на нови наказания против Москва, след всичко, което съветските войски са напавили в Украйна. По този метод той се обърна към Народното събрание на Ирландия и прикани Дъблин да убеди своите сътрудници от Европейски Съюз да вкарат по-строги наказания, съобщи Ройтерс. 

" Има механизми, които разрешават да се направи това. Единственото нещо, което липсва, това е един кардинален метод от някои водачи, политически или стопански, които мислят постоянно, че войната и военните престъпления не са толкоз ужасни неща, колкото финансовите загуби ", акцентира Зеленски. " Ние не можем да толерираме никаква колебливост след това, което преживяхме ", добави той. 

Зеленски сподели още, че съветски ракети са блъснали украинска цивилна инфраструктура, в това число склад за гориво. По думите му Москва съзнателно е предизвикала продоволствена рецесия, употребявайки глада като " оръжие ". Русия отхвърля изказванията, че насочва офанзивите си против цивилни лица. 

Заради данните за всеобщи убийства на мирни жители в Украйна Европейски Съюз и Съединени американски щати приготвят нови наказания против Русия.

Зеленски заяви, че от началото на спора в Украйна са убити 167 деца, а над 10 милиона души са оставени без заслон, съобщи Ройтерс. Той сподели, че Русия е поразила украински цивилни обекти тази нощ, в това число и склад за гориво.

Зеленски също по този начин упрекна Русия, че се пробва също така да провокира рецесия с храните и че употребява глада като оръжие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР