Украинският президент Володимир Зеленски призова мъжете, останали във временно окупираните

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова мъжете, останали във временно окупираните
Коментари Харесай

Зеленски: Окупаторите ще се опитат да наемат украинци в армията си, пазете се!

Украинският президент Володимир Зеленски прикани мъжете, останали във краткотрайно окупираните региони на Южна и Източна Украйна, да заобикалят да бъдат вербувани в армията на окупаторите, доколкото могат.

Съответното изказване направи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, оповестява кореспондентът на Укринформ.

Пълният текст на речта е възложен по-долу:

Уважаеми украинци!

Днес беше много потребен ден.

Срещнах се с еврокомисаря по ръководство на рецесии. Благодарих на господин Ленарчич за цялата помощ, предоставена по време на пълномащабната война. Обсъдихме какви други филантропични потребности на нашите хора могат да бъдат посрещнати благодарение на нашите европейски другари. Разбира се, засегнахме обстановката с силата.

Днес разговарях с президента на Турция. Благодарих му, че поддържа нашата териториална целокупност. Обсъдихме основните проблеми със сигурността, пред които сега са изправени Украйна и целият ни район. Основните тематики са напъните за по-нататъшното освобождение на нашите хора от съветски плен, съдействието в региона на защитата, износът на украински храни.

Проведох договаряния с министъра на външните работи на Гърция – той дойде на посещаване в Киев за трети път от 24 февруари насам. Благодарих на Гърция за поддръжката в бранша на защитата. Договорихме се да засилим съдействието си в двустранните връзки и на равнище Европейски съюз, както и на равнище НАТО.

Утре ще вземам участие в Европейската среща на върха – ще се свържа с моите сътрудници. Ключовата тематика, несъмнено, са провокациите пред нашата енергетика, както украинската, по този начин и европейската. Ще отговорим дружно на терористичната опасност.

Днес Андрий Ермак се срещна в Службата с представители на посолствата на Франция, Германия, Италия, Холандия и Испания и разискаха укрепването на нашата противовъздушна и противоракетна защита.

Работим, с цел да подсигуряваме цялостната сигурност на украинското небе. Вече имаме обилни резултати: през месеца бяха свалени 233 БЛА Shahed и десетки ракети. Десет ирански дрона бяха унищожени през днешния ден и това е единствено в посока Киев. Още 11 БПЛА „ Шахед “ бяха свалени с помощта на бойците от въздушното командване „ Пивден “. Благодаря момчета за страхотната работа!

Резултати има и в други области. Но, за жалост, има и противопоставяния. Имаме нови вреди на сериозна инфраструктура. Днес три енергийни уреди са унищожени от врага.

Разбира се, ние ще създадем всичко допустимо да възстановим естествените енергийни благоприятни условия на страната ни. Но лишава време. А това изисква общите ни старания. Утре те ще са нужни още повече, в сравнение с преди.

Ще има уточнения от ръководители на регионални администрации и държавни чиновници, само че като цяло би трябвало да сме изключително деликатни към потреблението на електрическа енергия от 7 сутринта на следващия ден.

Моля, не включвайте ненужни електрически уреди. Моля, ограничете потреблението на електрическа енергия и използвайте уреди, които употребяват доста сила. Утре е доста значимо потреблението да е допустимо най-съзнателно и по този метод графиците на стабилизационните спирания ще бъдат по-кратки.

Днес организирах общо заседание по енергийни въпроси – Службата, държавното управление, енергийните компании.

Готвим се за всички вероятни сюжети предвид на зимния сезон. Предполагаме, че съветският гнет ще бъде ориентиран към енергийните уреди, до момента в който благодарение на сътрудници не осигурим способността да смъкваме 100% от вражеските ракети и дронове.

Отделно през днешния ден желая да се обърна към нашия народ във краткотрайно окупираните региони на Южна и Източна Украйна. В близко бъдеще окупаторите ще се опитат да наемат мъже в своята войска. Навсякъде е същото като в Донецк и Луганск. Моля, избягвайте го, доколкото можете. Опитайте се да напуснете окупираната територия.

Ако не можете да извършите това и попаднете в съветски военни структури, при първа опция се пробвайте да сложите оръжие и да дойдете на украинските позиции. И най-важното, пазете живота си. И не забравяйте да помогнете на другите ни хора, които са покрай вас. Нашата обща задача е да издържим. Изправете се против тези чудаци...

Русия шест месеца избягваше даже думата " война ", наказваше личния си народ с наказателни каузи за това, а в този момент афишира военно състояние в окупираната територия.

Самите окупатори докараха войната на нашата земя под непрекъснатия си лъжовен предлог за сякаш договаряния, а в този момент подписват някакви укази, които циментират войната.

Вечерта подписах още един декрет за награждаване на нашите бойци. Седемдесет и един военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна бяха наградени през днешния ден с държавни награди.

Благодаря на всички, които се борят и работят за Украйна! Благодаря на всички, които оказват помощ за отбраната ни!

И настрана желая да благодаря за това, че точно украинският народ тази година стана лауреат на специфичното отличие на Европейския парламент – премията „ Сахаров “. Тази премия се присъжда годишно на тези, които имат максимален принос в отбраната на демокрацията, човешките права и европейските полезности. Наистина е значимо, че всички украинци – милиони наши хора, които по този начин самоуверено пазят свободата, бяха приети в Европа тази година.

Слава на нашия хубав народ!

Слава на Украйна!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР