Украинският президент Володимир Зеленски предаде днес официално на представител на

...
Украинският президент Володимир Зеленски предаде днес официално на представител на
Коментари Харесай

Зеленски предаде въпросника за влизането на Украйна в ЕС

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден публично на представител на Европейски Съюз попълнения въпросник за започването на развой по приемането на Украйна в съюза и изрази вяра, че до седмици тя ще добие статут на кандидат-член, съобщи Ройтерс.

Председателят на европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи на Зеленски въпросника по време на визитата си в Киев на 8 април, като даде обещание Украйна да бъде призната в съюза по ускорена процедура.

На видеоматериал, публикуван от украинското президентство, се вижда по какъв начин Зеленски предава на представителя на Европейски Съюз документа.

" Силно имаме вяра, че тази процедура [предоставяне на кандидатски статут] ще се реализира през идващите седмици и че тя ще бъде позитивна в историята на нашия народ поради цената, която той заплаща по пътя към самостоятелност и народна власт ", споделя украинският президент по време на церемонията.

По-рано през днешния ден от канцеларията на Зеленски оповестиха, че чакат Украйна да получи статут на кандидат-член на Европейски Съюз на срещата на върха на съюза през юни. Като претендент за участие страната би трябвало да стартира договаряния за привеждането на своето законодателство в сходство с правната рамка на Европейски Съюз.
ТЕМА преди 17 минути 528 преди 47 минути 560 преди 2 часа 384
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР