Украинските въоръжени сили са ликвидирали в района на Харков боеца

...
Украинските въоръжени сили са ликвидирали в района на Харков боеца
Коментари Харесай

Украински снайперисти ликвидираха палача на Вагнер Владимир Андонов-Ваха

Украинските въоръжени сили са ликвидирали в региона на Харков боеца от частната военна компания „ Вагнер “ Владимир Андонов – Ваха. За гибелта на „ опълченеца от Бурятия “, каквато дефиниция употребяват за присъединяване му във войната в Украйна съветските източници, заяви първо „ Московский комсомолец “. Смъртта му е доказана от клона на съветската организация „ Бойно приятелство “ в Бурятия.

„ Стана известна гибелта в Украйна на Владимир Анданов, повече прочут като Ваха. Загинал е предходната нощ по време на разузнаване на местността дружно със собствен приятел. “ – написа изданието и прибавя, че най-вероятно Ваха е бил погубен със снайпер. „ Московский комсомолец написа още, че Ваха е отпътувал като доброволец в Донбас преди 8 години и служел в рота на спецназа „ Олхон “, награждаван е с орден „ За бойни заслуги “.

Ваха или още Ваха Донбас е считан, съгласно украинските източници, за главорез на частната военна компания Вагнер. През 2014 година роденият през 1978 година в Бурятия войник си печели славата на свиреп касапин през 2014 след боевете за Дебалцово. Ваха персонално взе участие в разстрела на украински военнопленници в Логвиново и името му фигурираше в базата „ Миротворец “, в която са изброени всичките му закононарушения. След присъединяване му в всеобщи убийства на цивилно население в Донбас Андонов се трансферира в Сирия, където става наемник на Вагнер, взе участие в интервенции на компанията в Либия, а след 24 февруари се появява в зоната на бойните дейности в Украйна.



Появата на Ваха през 2014 година, когато той пусна видеоклип с поздрава „ Привет, Чита! Привет, Улан Уде, Привет, Ясногорск! “ – стана първото и неопровержимо доказателство, че на територията на Донбас в Украйна се бият наемници от Бурятия.

Както към този момент OFFNews заяви, на 5 юни стана известно, че е бил премахнат следващият съветски военачалник – Роман Кутузов, а на 1 юни ВСУ са ликвидирали подполковника от чеченския спецназ Заур Димаев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР