Ролята на всяко едно управление, без значение от неговата окраска

...
Ролята на всяко едно управление, без значение от неговата окраска
Коментари Харесай

Търговците негодуват срещу таван на надценката на хляба през Закона за хазарта

Ролята на всяко едно ръководство, без значение от неговата багра е да основава равни условия за бизнес, само че това не значи фиксиране на разноските, облагата или други съставни елементи, с които работи. Пример - надценката от 15% на цената на самун " Добруджа ", стандартизиран и бял самун. Това заяви пред Българска национална телевизия Николай Вълканов, изпълнителен шеф на Сдружението за съвременна търговия.

Той изясни, че първата цел на битката е да се възстановят правилата на правовата страна, тъй като е неприемливо да се вършат законодателни промени за ДДС-то за хляба и то през преходните и заключителни разпореждания на Закона за хазарта. Такъв вид ограничения в никакъв случай не са правени и в никакъв случай не са работили дейно, посочи Вълканов.

Според него не може страната да фиксира метода и нормата на който и да било бизнес. Сдружението за съвременна търговия не е последовател на диференцирана ставка на Данък добавена стойност за хляба и брашното.

Той счита, че цената на хляба може да отиде или нагоре, или надолу, като една мярка не подсигурява по-ниска цена на хляба. Пазарът на самун и хлебни произведения минава през огромните търговски обединявания и това мощно конкурентен пазар, уточни Вълканов, който дефинира като " чист популизъм " диференцирани ставки на Данък добавена стойност за брашното и хляба.
 СМТ с молба към Румен Радев да наложи несъгласие върху нулевата ставка на хляба
СМТ с молба към Румен Радев да наложи несъгласие върху нулевата ставка на хляба

Намесата на страната в установяване на оптималната надценка може да има отрицателен резултат

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР