Украинските сили казаха днес, че са отвоювали от руската армия

...
Украинските сили казаха днес, че са отвоювали от руската армия
Коментари Харесай

Украинската армия постигна поредната си голяма победа

Украинските сили споделиха през днешния ден, че са отвоювали от съветската войска южния украински град Снегуровка и разпространиха видеозапис от освобождението на града, оповестен в обществените мрежи и излъчен от украинската национална телевизия, съобщи Ройтерс.

Снегуровка, който бе последният останал под съветски надзор град в Николаевска област, е значим за контрола на стратегически път, който води към град Херсон, който Русия завзе през март. " Днес, на 10 ноември, Снегуровка беше освободена от силите на 13-и обособен разследващ батальон. Слава на Украйна! ", се провиква боец пред ръкопляскащите му цивилни, демонстрира видеозаписът.

Ройтерс удостовери мястото на видеото, само че не и датата му. Засега няма удостоверение от украинското министерство на защитата, че си е върнало контрола над града, единствено ден откакто Русия разпореди на силите си да се изтеглят от региона. Макар Москва да разгласи, че се изтегля от региона, Киев сподели, че не желае да прибързва с изводите и предизвести, че това може да е клопка от страна на Кремъл.

Освен това украински представители внимават да няма приключване на сензитивна информация от боен темперамент, съобщи Българска телеграфна агенция.

Началникът на украинския общоприет щаб Валерий Залужни обаче заяви през днешния ден, че украинската войска е напреднала със 7 км в две направления на юг, при което си е възвърнала контрола върху още 12 обитаеми места, 6 от които в посока Петропавловка-Новорайск, а други 6 - в посока Первомайское-Херсон. " Все още не можем да потвърдим информацията за така наречен евакуиране на съветските сили от Херсон. Продължаваме да организираме нашата контраатака в сходство с набелязания проект ", написа Залужни в Телеграм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР