Украинските международни авиолинии (UIA), най-големият авиопревозвач на страната, съобщиха за

...
Украинските международни авиолинии (UIA), най-големият авиопревозвач на страната, съобщиха за
Коментари Харесай

Украинските международни авиолинии съобщиха, че застрахователи са прекратили покритието за полети в украинското въздушно пространство

Украинските интернационалните авиолинии (UIA), най-големият авиопревозвач на страната, оповестиха за получено публично съобщение от застрахователни компании, че приключват покритието за полети в украинското въздушно пространство на фона на ескалация на напрежението с Русия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на международните организации.

" Във връзка с външнополитическата обстановка Украинските интернационалните авиолинии получиха публично известие от застрахователни компании за преустановяване на застраховката на самолети за полети във въздушното пространство на Украйна ", се споделя в изказването.

" Украинските интернационалните авиолинии поставят старания и непрестанно договарят със застрахователни компании, министерството на инфраструктурата на Украйна, държавната авиационна администрация и се надяват на взаимно схващане ", се споделя в изказването на украинския транспортьор.

Украинските интернационалните авиолинии са почнали да изтеглят самолетите си в чужбина по искане на лизингодатели.

Украинските интернационалните авиолинии насочат 5 самолета " Боинг 737-800 " (Boeing 737-800) към Испания, където се поддържат и други машини на компанията. Други два самолета се насочат на планово техническо обслужване на моторите в Белград.

По данни на уеб страницата на самолетната компания в състава на нейната флотилия влизат 25 самолета.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР