Продължава недоволството от промените в пътната организация в София. След

...
Продължава недоволството от промените в пътната организация в София. След
Коментари Харесай

Таксиметровият бранш с ултиматум към местната власт, заради премахнати стоянки

Продължава недоволството от измененията в пътната организация в София.

След част от живеещите в центъра на митинг излязоха и таксиметрови водачи, които се усещат ощетени, откакто доста седянки за колите им бяха отстранени.

От Националния таксиметров профсъюз сложиха ултиматум на кмета на София Васил Терзиев да възвърне тези места, на които те изчакват клиенти.

Докато едни таксиметрови водачи стачкуват против измененията в пътната организация в София, други се оказа, че са се срещали с кмета на София - Васил Терзиев.

" Съюз " Такси " разгласи, че няма да поддържа митинга, по отношение на отстранените таксиметрови стоянки. Нашето предпочитание да се срещнем с кмета остава неудовлетворено, в противен случай, дори получихме известие посредством служителя на общинска полиция на входа на общината, че кметът няма да ни одобри. Внесохме заявление, че желаеме среща до края на работната седмица, в противоположен случай минаваме към безсрочни митинги на всяка стоянка в града ", сподели Красимир Цветков - ръководител на Национален таксиметров профсъюз

Той изясни, че има места в София, на които са отстранени по 10 стоянки на квартал и такива, които разполагат с 1 дейна сега.

Красимир Цветков сподели, че един от проблемите за таксиметровите водачи ще бъде съставянето на актове и фишове от контролните органи.

" В тези обстановки ние не можем да им се сърдим, тъй като въпреки всичко стоянките са отстранени и няма знак, който да разрешава престоя и изчакването ", разяснява още той.

Българска национална телевизия потърси позицията на Столична община, от кое място обявиха, че общината не схваща за какво се стачкува. В обява в профила на Васил Терзиев във Facebook се оповестява, че новите промени на придвижването в София не отстраняват стоянките.



Вижте повече в директното включване на Алекс Донев


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР