Израелските сили оперират в три направления в ивицата Газа, като

...
Израелските сили оперират в три направления в ивицата Газа, като
Коментари Харесай

Офанзивата в Рафа: Израелските сили действат в три направления в Ивицата Газа

Израелските сили оперират в три посоки в линията Газа, като офанзивата в най-южния град Рафа се ускорява. Другите два региона са на север и в централната част на анклава.

Говорителят на IDF съобщи, че от началото на интервенцията в Рафа са били отстранени към 100 терористи от Хамас.

 
Към сегашния миг три дивизии се борят в Газа в три посоки – на север, в централната част и на юг. Само в Деня на паметта и Деня на независимостта елиминирахме към 100 терористи в линията Газа. В южната част 162-а дивизия прави целенасочени интервенции против терористични цели и горещи точки на Хамас в източната част на Рафа.
к-л Даниел Хагари – представител на израелските сили за отбрана 

Хагари добави, че израелските военни са разкрили " необикновена документи " за въоръжени бойци до транспортни средства на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци, те разкрили пукотевица в комплекс на организацията в Източен Рафа.

Израел упреква организацията за подкрепяне на палестинските бежанци, която работи на цялата територия на Газа, в съдействие с Хамас. Агенцията отхвърля тези обвинявания.

Преди ден чиновник на Организация на обединените нации бе погубен, а различен – ранен при обстрел в Рафа. Израелската войска удостовери случая, без да разяснява дали стои зад офанзивата, като добави, че чиновниците на Организация на обединените нации прекосявали през зона на дейни бойни дейности.

От Рафа са избягали минимум 450 хиляди палестинци, по данни на организацията за палестинските бежанци.

Според ливански вестник, Израел е разделил " на части " офанзивата в Рафа, с цел да тушира ненапълно интернационалните рецензии. Съединени американски щати предложиха преди дни информация за местонахождението на водача на Хамас в Газа, Яхия Синуар, против отвод от навлизане в Рафа. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР