Най-малко трима души загинаха и още 16 бяха ранени снощи

...
Най-малко трима души загинаха и още 16 бяха ранени снощи
Коментари Харесай

Най-малко трима загинали в Харков, след като руски ракети удариха три цивилни обекта

Най-малко трима души починаха и още 16 бяха ранени нощес в град Харков, втория по величина град в Украйна, откакто съветски ракети удариха три обекта, оповестиха рано тази заран локалните управляващи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на регионалната военна администрация Олег Синегубов съобщи, че съветските сили са употребявали техниката за " двойно навлизане ", както се е случвало при последните набези, нанасяйки втори удар скоро след първичната офанзива на дадена цел.

Началникът на полицията в Харков Володимир Тимошко съобщи пред публичната телевизия " Суспилне ", че съветските ракети са поразили 5-етажен жилищен блок, магазин в 3-етажна постройка и шивашки завод.

Според " Суспилне " първичният съветски удар е бил нанесен с ракета. Най-малко три етажа от 5-етажната постройка са били разрушени.

Областният шеф Синегубов съобщи, че минимум две деца са били измежду ранените при нападението, което е станало към среднощ. Той предизвести, че още цивилни може да са останали затрупани под отломките след удара.

Кметът на Харков Игор Терехов съобщи, че още няколко удара са последвали след първичната офанзива и заяви за поредност от детонации.

Харков устоя на съветското нахлуване при започване на нашествието, само че през последните седмици беше неведнъж обстрелван при съветски офанзиви.

Москва отхвърля съзнателно да насочва офанзивите си против цивилни. Хиляди хора бяха убити и ранени от февруари 2022 година насам след съветската инвазия в Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР