Доналд Тръмп стана първият осъден бивш президент на САЩ. Как

...
Доналд Тръмп стана първият осъден бивш президент на САЩ. Как
Коментари Харесай

Тръмп стана първият осъден US президент! Съд го призна за виновен по делото с порно звездата Даниълс

Доналд Тръмп стана първият наказан някогашен президент на Съединени американски щати. Как това ще повлияе на кандидатпрезидентската му акция в разгара й?

Съдебно жури в Ню Йорк го призна за отговорен по всичките 34 обвинявания, които му бяха повдигнати за подправяне на документи.

 

Действията му са били за да прикрие заплащането на пари против безмълвие на порно актрисата Сторми Даниелс преди изборите през 2016 година. Решението на правосъдните заседатели не пречи на Тръмп да се кандидатира за Белия дом.

 

В този правосъден развой бяха повдигнати против Доналд Тръмп обвинявания в 34 случая на подправяне на бизнес документи от първа степен, свързани с заплащания, направени за купуването на мълчанието на актрисата от филми за възрастни Сторми Даниълс за нейните хипотетични срещи с някогашния държавен глава.

 

Съдията от Върховния съд на Ню Йорк Хуан Мерчан попита правосъдните заседатели дали намират Доналд Тръмп за отговорен по всички 34 обвинявания, на което те дадоха отговор позитивно.

 

След това екипът на някогашния президент съобщи, че желае цялото жури да бъде интервюирано, което значи, че членовете му би трябвало да потвърдят присъдата си без значение един от различен.

 

Съдия Мерчан определи датата 11 юли за произнасянето на присъдата.

 

След като напусна правосъдната зала, Тръмп беседва с пресата и дефинира решението като " фалшифицирано " и " направено от администрацията на [президента Джо] Байдън ". Той също по този начин упрекна арбитър Хуан Мерчан, че е " подкрепян " от милиардера и шеф на хедж фонд Джордж Сорос.

 

„ Това беше срам. Това беше подправен правосъден развой, воден от подкупен арбитър. Това е подправен правосъден развой, срам. Не ни дадоха опция да сменим мястото на осъществяване на процеса. Истинската присъда ще бъде произнесена на 5 ноември от хората, а те знаят какво се случи тук ”, съобщи Тръмп след съвещанието на съда.

 

" Ще продължим да се борим и ще спечелим ", закани се някогашният президент.

 

„ Преди всичко желая да благодаря на журито за неговата работа. Съдебните заседатели извършват главен цивилен дълг, тяхната работа е безусловно крайъгълният камък на нашата правосъдна система. Всички ние би трябвало да сме признателни за вниманието, което това жури обърна на доказателствата и закона, както и за отделеното време и ангажираност през последните няколко седмици. Дванадесет елементарни нюйоркчани и нашите заместници изслушаха показанията на 22 очевидци, измежду които някогашни и сегашни чиновници на ответника, ръководители на медии, книгоиздатели, пазители на документи и други ”, уточни окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг.

 

Доналд Тръмп настоя, че е " доста почтен човек ", откакто беше приет за отговорен по 34 обвинявания за подправяне на бизнес документи от първа степен пред Върховния съд на Ню Йорк.

 

Проноактрисата твърди, че е преспала с Тръмп преди повече от десетилетие.

Американският водач отхвърля, само че неговият някогашен юрист Майкъл Коен се призна за отговорен, че е направил финансови нарушавания по време на предизборната акция, свързани с даването на 130 000 $ на Даниълс преди президентските избори през ноември 2016 година, с цел да мълчи за сношенията си с Тръмп.

 

Сторми Даниълс твърди, че е спала с Тръмп по време на голф шампионат на езерото Тахо през 2006 г. В този интервал Мелания ражда Барън - най-малкият наследник на президента на Съединени американски щати.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР