Учени, работещи в сферата на неврологията, показаха как мозъчни клетки,

...
Учени, работещи в сферата на неврологията, показаха как мозъчни клетки,
Коментари Харесай

Обучиха мозъчни клетки да играят видеоигра

Учени, работещи в областта на неврологията, демонстрираха по какъв начин мозъчни кафези, изолирани в епруветка, може да се обучат да играят компютърната игра Понг, която е симулатор за тенис на маса, заяви ДПА.

Екипът под управлението на " Кортикал лабс " в Мелбърн, Австралия, формиран от експерти от австралийски, английски и канадски институции, оповестява, че проучването демонстрира по какъв начин мозъчни кафези в стъкленица могат да извършват задания.

За опита експертите са употребявали мозъчни кафези от миши ембриони и човешки мозъчни кафези, извлечени от стволови кафези. Те са се развили върху микроелектроди, които могат да ги подтикват и да разчитат интензивността им.

A group of brain cells in a laboratory have learned to play the classic computer game Pong, with the help of scientists in Australia ⤵️
— Al Jazeera English (@AJEnglish)

Близо 800-те хиляди неврона са сложени в симулиран свят на игри, имитиращ аркадната игра Понг, се показва в обявата за проучването в профилираното издание " Нюрон ".

" Показахме, че можем да взаимодействаме с живи биологични неврони по метод, който ги кара да трансформират интензивността си и това води до нещо, което припомня просветеност ", сподели водещият създател на проучването доктор Брет Кейгън от " Кортикал лабс ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР