Учени от университета Бен-Гурион в Негев, Израел проучват какви растения

...
Учени от университета Бен-Гурион в Негев, Израел проучват какви растения
Коментари Харесай

Проучват кои растения могат да виреят на Луната

Учени от университета Бен-Гурион в Негев, Израел изследват какви растения може да виреят на повърхността на Луната и биха ли били задоволителни, с цел да посрещнат потребностите на бъдеща обитаема лунна станция, заяви представител на университета, представен в бюлетина на израелското външнополитическо ведомство.

Учените, които работят върху тези изследвания, са обединени в консорциум Лунария Уан. Техният опит ще е част от задачата " Берешит 2 ", която планува кацането на два галактически апарата на Луната през 2025 година Трети уред ще се движи в орбитата на естествения сателит на Земята в продължение на пет години.

Експериментът " Алеф " планува в орбита да бъдат изпратени семена и обезводнени растения, софтуерно съоръжение за рехидратиране и поливане на растенията, подгряващи апарати и камери за наблюдения на растенията.

Проф. Симон Барак от Институтите Якоб Блаустайн за пустинни проучвания в университета Бен-Гурион е координатор на екипа биолози и софтуерни експерти, измежду които има трима учени от Австралия, един от Република Южна Африка и двама откриватели от университета Бен-Гурион - проф.Арон Фейт и доктор Тарин Паз-Каган.

" Мотивацията за тази задача е подбудена от пристрастеността на човечеството да изследва и да развива живота на безплодни терени. Гледаме на " Алеф " като на значима стъпка към възможната цел за обезпечаване на растенията за храна, за медицината, за произвеждане на О2, за ограничение на въглеродния двуокис и като цяло за добруването на бъдещите астронавти, които ще населяват Луната и други галактически обекти ", сподели проф.Барак.

" Берешит 2 " е новата задача на израелската компания " Спейс Ай Ел ". През 2019 година Израел стана седмата страна в света, чийто галактически уред навлезе в орбитата на Луната. Сондата " Берешит " бе изстреляна от частната американска компания " Спейс Екс ", само че се разруши на 11 април 2019 година при опит да кацне на повърхността на земния сателит. Дни по-късно от " Спейс Ай Ел " оповестиха начало на плана си " Берешит-2 ", добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР