Георги Гвоздейков. Снимка: Искра.бг Министерството на транспорта и съобщенията защитава единствено

...
Георги Гвоздейков. Снимка: Искра.бг
Министерството на транспорта и съобщенията защитава единствено
Коментари Харесай

Ще бъде ли погребано пристанище Бургас със закриването на товарни корабни места в новия генерален план?

Георги Гвоздейков. Снимка: Искра.бг

„ Министерството на превоза и известията пази само ползите на страната. Кой пази ползите на олигархията – аз не мога да отговоря “.

По този метод служебният министър на превоза Георги Гвоздейков разяснява готвените промени в генералния проект на пристанище Бургас, по метод, който планува закриване на товарни корабни места и надлежно би довел до заличаване на пристанището. Той призна, че не е осведомен в елементи с проекта , който по думите му е обществено показан и не е забелязал сходна информация в него.  

Гвоздейков бе на посещаване в Бургас във връзка заключително осведомително събитие по Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020. 

Той бе запитан и какво наложи, с непознатото лице Янко Мелконян , макар че пристанище Бургас е повишило с над 500% товаропотока си от началото на годината и предстоят сключване на нови контракти , които биха донесли десетки милиони за страната и откриване на стотици работни места в града.

„ Знаете, че на предходния шеф е изминал договорът, като по закон и процедура трябваше да се проведат нови състезания. Явиха се нови претенденти и конкурсната комисия е избрала нов участник, който явно се е показал по-добре.

Аз не познавам хората, които комисията избира и изявление с него не съм провеждал. Доколкото съм осведомен, изборът на комисията е въз основата на това, че този човек дава отговор на условията и е покрил критерия “.

Гвоздейков отхвърли да разяснява и за какво на мястото на Димов е определен човек без опит в морското дело, който е работил в бутилираща компания за безалкохолни питиета. По думите му на състезанията би трябвало да се явяват готови хора с визия за развиване, а съответният претендент е посочил висок резултат.

Министър Гвоздейков съобщи още, че до се е стигнало след персонален диалог сред двамата , който е минал в добър звук. 

„ Това решение е взето взаимно. Раздялата с него е безспорна другарска и по мъжки. Принципалът в мое лице взема крайното решение “.

Изненадваща рокада! „ Пристанище Бургас “ ЕАД с нов изпълнителен шеф, само че за какво?

 

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР